*Nettavisen* Livsstil.

Nå er sjaman Durek Verrett i Norge

Prinsesse Märtha Louise og sjamankjæresten Durek Verrett har landet i Norge for å feire 17.  mai sammen.

14.05.19 15:47

Durek Verrett, prinsesse Märtha Louises sjamankjæreste, landet på Oslo Lufthavn Gardermoen sammen med Märtha Louise selv tirsdag.

- Det er veldig spennende å være i Norge for første gang, sier Durek Verrett til Nettavisen.

Siden forholdet mellom de to ble kjent på søndag, har kritikken gått rundt parets healer- og sjamanpraksis.

Overfor Nettavisen utstråler sjamanen ro når det gjelder kritikken.

- Når folk ikke forstår noe, er det normalt å kritisere. Folk kritiserer når de er redde og ikke forstår enkelte ting. Når man får mer kunnskap, forsvinner også frykten, sier han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

I NORGE: Durek Verret landet i Norge 14. mai sammen med prinsesse Märtha Louise. Foto: Julie Solberg

Hva han skal gjøre i Norge sammen med Märtha Louise før foredragene er fortsatt hemmelig, sier han, men sjamanen bekrefter at de to skal feire nasjonaldagen sammen.

- Jeg vet ikke hvordan vi skal feire ennå, det er en hemmelighet. Men vi skal feire i Oslo, sier Durek.

Søndag bekreftet prinsesse Märtha Louise at hun og sjamanen Durek Verrett offisielt var et par.

I etterkant har sjamanen kommet i fokus for blant annet å ha uttalt at han kan snu atomer og bokstavelig talt redusere alder.

Han har også en teori om at leukemi, (blodkreft) kun er dårlig balanse i blodet, og at han har kreftene til å «gjenopprette balansen».

Til helgen skal paret ut på en norgesturné sammen, hvor de «inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

Showet kalles «The Princess and The Shaman», og billettene koster mellom 595 og 1030 kroner.

Duoen har imidlertid møtt sterk kritikk, blant annet av samfunnsdebattant og redaktør i den kristne dagsavisen Dagen, Vebjørn Selbekk.

- Hun bruker rått det faktum at hun er kongelig. Det drar monarkiet ned. Man bruker den kongelige tilknytningen på en kommersiell måte. Vi skal være klar over at det er jo ingen andre kongelige i hele verden som driver med det prinsesse Märtha Louise gjør, sier han til NRK.

Selbekk legger også til at kjærlighetens veier er uransakelige, og at Marthä Louise må få lov til å være sammen med hvem hun vil. Likevel reagerer han på at Märtha har «surfet gjennom det nyåndelige landskapet i Norge».

- Hun har blitt båret frem på popularitetsbølgen som prinsessetittelen hennes gir. Hun utnytter den kommersielt i et meget betenkelig marked, det var det grunn til å kritisere før hun ble kjæreste med sjamanen, og det er det grunn til å kritisere etterpå, sier Selbekk.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKAL FEIRE NASJONALDAGEN I NORGE: Sjamanen Durek Verrett skal feire den norske nasjonaldagen sammen med prinsesse Märtha Louise. Foto: Julie Solberg

Munnkurv?

I etterkant av parets offentliggjøring har medieoppmerksomheten vært massiv.

Durek skapte også oppmerksomhet da han mandag fortalte at han hadde fått «munnkurv» av kongehuset, noe slottet raskt var ute med å benekte.

Mandag kveld gikk også Durek live på Instagram og fortalte at han var på vei til Norge for å besøke sin norske slekt. Her benyttet han også anledningen til å fortelle at kongen og dronningen allerede elsket han.

Tirsdag formiddag landet altså paret på Gardermoen.

Durek og Märthas skal på turné fra 20. til 23 mai i Norge, ifølge førstnevntes hjemmeside. De skal besøke Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Kan tjene millionbeløp

Hos Ticketmaster heter arrangementet Prinsessen og sjamanen.

Sankt Petri kirke har 900 sitteplasser.

Verdensteatret har 206 sitteplasser.

Edderkoppen scene har 345 sitteplasser.

Gamlebyen Kulturhus har 100 sitteplasser.

Totalt er det 1.551 sitteplasser. Og hvis alle blir utsolgt kan inntektene beløpe seg til 922.000 kroner for de fire kveldene.

«Samtalen fra scenen er nesten en katastrofal jackpot for alle som tror på vitenskap og medisin, og som mistror at folk har evner til å se auraer, helbrede med varme hender, og komme i kontakt med din indre kraft og holde kontakt med engler,» skriver Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

SVARER PÅ KRITIKKEN: - Når folk ikke forstår noe, er det normalt å kritisere. Folk kritiserer når de er redde og ikke forstår enkelte ting. Når man får mer kunnskap, forsvinner også frykten, sier sjaman Durek Verrett til Nettavisen. Foto: Julie Solberg

Hyller kjærligheten

Mens kritikken har haglet i Norge rundt parets praksis, hylles de samtidig av både norske og internasjonale stjerner for å dyrke kjærligheten.

I kommentarfeltet til både Durek og Märtha har gratulasjonene strømmet inn på Instagram. Blant annet fra flere velkjente navn.

Hollywoodstjernen Gwyneth Paltrow er en av dem som hyller forholdet.

- Fantastisk, skriver hun til bilde som Durek har lagt ut.

- Dette er vakkert! Jeg er glad på deres vegne, skriver den kjente countryartisten LeAnn Rimes.

Også norske kjendiser lar seg engasjere i forholdet, og har kommentert med sine gratulasjoner. Blant dem Pia Tjelta, Cecialia Brækhus og Vendela Kirsebom.

- You go girl! Skriver også Lilli Bendriss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.