Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Donald Trump fått seg «ny jobb»

USAs tidligere president går fra hardtslående politiker til en skikkelig hardtslående bransje.

På den svært symbolske datoen 11. september, vil det bli arrangert et boksestevne i Florida med noen av de største legendene innenfor boksing og Mixed Martial Arts (MMA). Blant annet gjør bokselegenden Evander Holyfield et comeback i en alder av 58 år. Holyfield regnes som en av tidenes beste tungvektsboksere, og på lørdag skal han møte UFC-legende Vitor Belfort.

Dette er to store trekkplastre som garantert vil få mange fans til å betale for lørdagens stevne i Florida, men det spørs ikke om de fleste heller vil betale for et enda større trekkplaster.

Blir boksekommentator

Organisasjonen bak stevnet «Thriller Fight Club» har nemlig sikret seg signaturen til Donald Trump som skal kommentere kampen mellom Holyfield og Belfort. NBC News skriver at USAs tidligere president vil få en rolle som gjestekommentator.

- Jeg elsker store utøvere og fantastiske kamper. Jeg ser frem til å se begge lørdag kveld, mens jeg deler mine tanker «ringside» fra kommentatorplass. Du må ikke gå glipp av dette unike stevnet, sier Trump i en pressemelding, ifølge NBC News.

Les også: Trump gleder seg over at sporten er på vei tilbake – her er status for den amerikanske idretten

Og ikke nok med det: Nyhetskanalen skriver at Trumps sønn, Donald Trump Jr., også vil ha en gjestekommentator-rolle sammen med faren sin.

Lang historie med kampsport

Boksing er imidlertid ikke ukjent farvann for USAs tidligere president. På 1980- og 1990-tallet holdt Trump flere boksestevner i sine kasinoer, og han har vært tilskuer på flere av boksesportens aller største kamper. Trump har også fulgt MMA i en årrekke.

75-åringen var «primus motor» for at MMA-sportens aller største organisasjon, UFC, fikk lov til å arrangere sitt første stevne med nye eiere. Det skjedde på Trump Taj Mahal i 2001, og etter det fikk han et nært vennskap til UFC-president Dana White.

Les også: UFC arrangerte stevne igjen. Da dukket plutselig Trump opp på skjermen

- Den første fyren som noen gang ga oss sjansen var Donald Trump. Han forstod sporten, han likte den, og han lot oss komme til Trump Taj Mahal for å arrangere vårt første stevne, sier Dana White i dokumentaren Fighting for a Generation: 20 years of the UFC.

White har siden holdt tale på flere såkalte «Trump-rallies», både under valgkampen i 2016 og etter at Trump ble president i samme år.

Mange ble overrasket da Trump dukket opp på skjermen under et UFC-stevne: