RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du snart kjøpe rosa sjokolade

Sist oppdatert:
Helt naturlig fremstilt.

Liker du mørk sjokolade eller melkesjokolade best? Eller kanskje hvit sjokolade er din favoritt?

Det er spørsmål de aller fleste i-landsinnbyggere har tatt stilling til. Men hva skjer når vi kaster rosa sjokolade inn i konkurransen?

Snart kan du nemlig kjøpe rosa sjokolade, melder Bloomberg. Det er Barry Callebaut AG, som er blant verdens største kakaoprodusenter, som står bak den nye sjokoladen - som er helt naturlig rosa.

Sjokoladen produseres av røde kakaobønner, som smaker litt surt, men også søtt. Bønnene kommer fra Elfenbenskysten, Ecuador og Brasil, og den uvanlige fargen kommer fra pudderet i bønnene, som blir trukket ut. Mens andre selskap allerede produserer rødt kakaopulver, er dette første gang noen produserer naturlig rosa-rød sjokolade.

- Den er naturlig, den er fargerikt, den er hedonistisk, den har et nytelsesaspekt, men den beholder autensiteten i sjokoladen, sier Antoine de Saint-Affrique, daglig leder i Barry Callebaut AG, og legger til:

- Den har en fin balanse som snakker veldig til «millenials».

Å utvinne ny sjokolade tar ofte mange år på grunn av de komplekse strukturene, samtidig som man skal balansere struktur og smak. Den siste nyheten innen farge på sjokolade kom for mer enn 80 år siden, da Nestle SA lagde hvite sjokoladebarer.

Akkurat når den rosa sjokoladen kommer i salg, er ennå ikke kjent.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere