Gå til sidens hovedinnhold

Nå rømmer de fra Facebook

Dette er tjenestene som tiltrekker seg nye brukere.

Hvis du virkelig vil finne ut hva som er kult her i verden, må du ta turen ned til det lokale kjøpesenteret og spørre 15-åringene som henger der. Dersom du trodde at det var hipt å bli med på Facebook, må du tro om igjen.

Les også: Det ekleste du kan gjøre på Facebook

Les også: Dette risikerer du ved å bruke Snapchat

Les også: Ingen toleranse for nakenhet - selv ikke kunstnerisk

Det sosiale nettstedet, som har én milliard aktive brukere i måneden, er nemlig ikke kult lenger blant ungdommen. I stedet trekker de yngre til tjenester som Snapchat og Instagram, ifølge Huffington Post.

Facebook innrømmer

Også Facebook innrømmer at de mister de yngre brukerne. Nylig uttalte selskapet at de tror at noen av brukerne, og da spesielt de unge, er klar over og aktivt benytter seg av andre produkter og tjenester som er likt, eller fungerer som en erstatning for Facebook.

Mer enn tre fjerdedeler av amerikanske tenåringer har smarttelefoner og benytter seg av sosiale medier à la Facebook, Twitter og Instagram. Facebook begynner likevel å føles som en «tvangstrøye» for dem, mye på grunn av de foresattes overvåkende blikk.

Bytter ut sexpraten

Etter at foreldre inntok Facebook for fullt, har ungdommen sett seg om etter nye beitemarker hvor de kan gjøre ungdommelige ting i fred fra de voksnes granskende øyne. Resultatet er apper og programmer hvor man kan dele bilder av seg selv på enkle og underholdende måter, og det får varsellampene til å blinke – hos foreldre.

Teknoblogger og tobarnsmor Rebecca Levey sier til Huffington Post at den sedvanlige sexpraten med barna har blitt byttet ut til fordel for «teknologipraten». Hun mener at det er viktig å fortelle barn om personvern og at ting som blir lagt ut på Internett, vil bli der for alltid.

Problemer med uønsket spredning av nakenbilder og annet er noe ungdommene burde bli klar over, ifølge de amerikanske foreldrene. Slik kan fortidens uheldige hendelser unngå å få innvirkning på framtiden med tanke på jobb og karriere.

Les flere saker på Teknofil.no her

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen