Det har mildt sagt stormet rundt artisten Kanye West (43), også kjent som «Ye», i høst. Kritikken har spesielt haglet mot rapperen etter han kom med antisemittiske uttalelser i sosiale medier, og nylig forlot 43-åringen et direktesendt TV-intervju i sinne da han ble konfrontert med bemerkningene.

De mange oppsiktsvekkende uttalelsene har nå vist seg å føre til flere problemer for West, både på jobb og på privaten.

Les også: «Farmen»-duoen ut mot ryktene: – Overdrevent

Bare den siste uken har han nemlig mistet flere store samarbeid, og tilsynelatende er det svært få som ønsker å ha noe som helst med «Runaway»-rapperen å gjøre om dagen.

«Ingen» vil jobbe med Kanye

43-åringens «fall» startet tidlig i oktober, da han poserte med en «White Lives Matter»-hettegenser under moteuken i Paris. Siden har han tatt til Twitter ved flere anledninger, der han har delt antisemittiske uttalelser om det jødiske folket.

Etter alle reaksjonene har imidlertid «Ye» nektet for at han er antisemittisk, ettersom «svarte folk også er jødiske», men innleggene hans om jøder har likevel blitt slettet fra Twitter.

Instagram-kontoen til West er også begrenset, i tillegg til at flere kjente klesmerker har valgt å kutte alle bånd.

Les også: Mener disse hintene avslører prinsessedatteren

Blant andre motehuset Balenciaga, som i mange år har samarbeidet tett med West. 21. oktober delte Balenciaga-eier Kering en uttalelse med magasinet Womens Wear Daily der de gjorde det klart at samarbeidet med West er over for godt.

«Balenciaga har ikke lenger noe partnerskap eller planer for videre prosjekter knyttet til denne artisten», skrev de.

Også Adidas har valgt å bryte alle koblinger til 43-åringen.

«Etter gjentatte forsøk på å løse situasjonen privat, har vi nå tatt beslutningen om å vurdere partnerskapet», meldte de etter det kontroversielle «White Lives Matter»-stuntet hans.

25. oktober avsluttet sportsgiganten samarbeidet, og kunngjorde ifølge LA Times at de ville stanse all produksjon av Yeezy-produkter og stanse betalinger til rapperen og selskapene hans. Det samme gjorde skokjeden Foot Locker.

Adidas-bruddet kan se ut til å koste West dyrt.

43-åringen har siden 2013 jobbet med sportsgiganten, og ifølge Forbes kommer 1,5 milliarder dollar av formuen hans fra samarbeidet. Som følge av at han ikke lenger får disse pengene, er han ikke lenger dollarmilliardær, skriver Forbes.

Magasinet skriver at formuen nå er på 400 millioner dollar.

– Skremmende, men ikke overraskende

Ifølge LA Times har også en planlagt dokumentar om West blitt vraket etter de siste kommentarene hans.

«Vi kan ikke støtte innhold som forsterker Kanye Wests plattform. Tausheten fra ledere og selskaper når det kommer til Kanye eller antisemittisme generelt er skremmende, men ikke overraskende», het det i en uttalelse fra produksjonsselskapet MRC, som skulle gi ut dokumentaren.

Selskapet Peloton, som produserer spinningsykler og også deler treningsvideoer til medlemmene sine, har også besluttet å ikke bruke Wests musikk i fremtidige prosjekter.

«Instruktørene våre vil ikke lenger bruke musikken hans i noen nyproduserte klasser, og vi kommer ikke til å anbefale klasser som inkluderer musikken hans i våre digitale anbefalinger til medlemmer», skrev de i en uttalelse tirsdag.

Advokatene flykter

Også teamet rundt den kontroversielle rapperen ser ut til å falle som fluer nå om dagen.

Nylig ble nemlig 43-åringen saksøkt av familien til avdøde George Floyd, etter at han kom med usanne påstander rundt dødsfallet hans i podkasten «Drink Champs». Floyd døde som kjent etter en voldsom politipågripelse, og dødsårsaken skal ha vært oksygenmangel. West hevdet på sin side i podkasten at Floyds død skyldtes en overdose med fentanyl.

Les også: Se og Hør-sjefen slår tilbake etter Durek-angrep

Floyds etterlatte har nå saksøkt rapperen for 250 millioner dollar som følge av uttalelsene, og West hyret tidligere denne uken inn stjerneadvokaten Camille Vasquez (38) til sitt team. Hun ble fort et kjent ansikt som Johnny Depps (59) advokat under den omstridte rettssaken mellom Depp og ekskona, skuespiller Amber Heard (36), i sommer.

Samarbeidet mellom West og Vasquez viste seg derimot å bli av det korte slaget.

Ifølge TMZ nektet nemlig advokaten å ta saken med mindre West trakk tilbake flere av de hatefulle meldingene han har kommet med den siste tiden. Det nektet han derimot å gjøre.

Kardashian-klanen tar avstand

Også Wests tidligere svigerfamilie, Kardashian-familien, har tatt avstand til West etter hans nylige uttalelser.

Kanye West var tidligere gift med Kim Kardashian (42), men i 2021 søkte realitystjernen om skilsmisse fra rapperen. De to har fire barn sammen, og deler omsorgen for dem, men nå kan det se ut til at også 42-åringen tar mer avstand til eksen.

Spesielt som følge av kommentarene om det jødiske folk tok firebarnsmoren grep.

«Hatprat er aldri OK eller tilgivelig. Jeg står sammen med det jødiske samfunnet, og oppfordrer den forferdelige volden og den hatefulle retorikken mot dem til å få en umiddelbar slutt», skrev realitystjernen på Twitter tidligere denne uken.

Kim Kardashian fikk støtte fra resten av Kardashian-klanen, som også publiserte samme innlegg i sine kanaler.