Omtrent ett år etter at pandemien ble et faktum, er man i full gang med å vaksinere verdens befolkning. I Norge har nå over 900 000 fått vaksinen.

Samtidig er det blitt populært å dele selfies eller bilder av seg selv idet man får eller rett etter at man har fått det første stikket. Trenden er også merkbar blant kjendiser og motepersonligheter. Med sin store innflytelse og høye antall følgere mener mange at dette viktig for å bekjempe vaksineskepsis.

Marc Jacobs , Kim Catrall, Vera Vang og Michelle Obama er blant de internasjonale profilene som har delt bilder av seg selv som får vaksine.

Obama skriver: «Når du får tilbudet om COVID-19-vaksine, så håper jeg du takker ja. Barack og jeg er i alle fall glade for at vi gjorde det. Det er den beste måten vi kan bekjempe dette viruset på, hjelpe hverandre og få tilbake de tingene vi savner. Å bli vaksinert vil redde liv – og det livet kan være ditt».

Jonathan Van Ness, kjent fra TV-serien Queer Eye, forteller at han fikk lov til å ta vaksinen allerede nå fordi han er HIV-positiv:

Den tidligere supermodellen og skuespilleren Christie Brinkley får sin andre dose med korona-vaksine:

Les også: Dove fjerner ordet «normal» fra alle sine skjønnhetsprodukter

Kim Catrall, mest kjent som Samantha i Sex & The City, fikk mulighet til å ta sin vaksine da de utvidet aldersgruppen i New York. Catrall fyller 65 år i august:

«Får det overstått. Gjør mitt for å hjelpe til», skriver designer Vera Wang i caption.

Grazia skriver også at «vaksineklare antrekk» nå er blitt en greie.

Det vil si at man dresser seg opp for å ta vaksinen – vel vitende om at man vil poste et bilde av det på Instagram etterpå. I disse tider der man knapt har pyntet seg på et helt år, er det selvfølgelig helt naturlig.

Marc Jacobs var blant de som ikke akkurat sparte på kruttet klesmessig da han skulle bli vaksinert:

Og det samme skjedde da han skulle få sin andre dose tre uker senere. Designeren publiserte denne selfien iført leopardkåpe, rosa paljetter og hvite, høye sko:

Dolly Parton er ikke akkurat den man forbinder med joggedress, ettervekst eller et usminket fjes.

Les også: Kjendisbarn blir kledd opp i dyre designermerker: Nå kommer ekspert med klar advarsel

75-åringen ser alltid ut som hun akkurat har vært hos frisøren (takket være svindyre parykker). Da hun troppet opp på sykehuset for å ta vaksine i starten av mars, var det selvsagt i et nøye utvalgt antrekk: