*Nettavisen* Livsstil.

Nakendokumentar hylles: – Uten nakenheten hadde jeg kanskje ikke hatt en karriere

En dokumentar om nakenhet gjennom filmhistorien hylles av kritikerne og har mottatt 89% score på Rotten Tomatoes.

21.08.20 10:04

Den ferske dokumentaren «Skin: A History of Nudity in the Movies» tar for seg utviklingen av nakenhet på film og TV fra filmens begynnelse og fram til i dag.

Filmen følger linjene gjennom likestillingskampen, men også moderne filmers påvirkning på Metoo-bevegelsen.

Dokumentaren har høstet god kritikk og har fått en rangering på 89 av 100 på Rotten Tomatoes. En rekke kjente profiler medvirker i filmen. Se trailer til filmen over.

Det meldes at filmen vil bli tilgjengelig på Netflix, men med hensyn til rettigheter kan dette ta tid og endelig dato for lansering har ikke blitt offentliggjort. Inntil videre er filmen tilgjengelig for leie på Amazon.

Klikk på bildet for å forstørre. Shannon Elizabeth

Shannon Elisabeth gir mye av æren for en suksessfull karrière til nakenheten i American Pie. Foto: (Skjermdump American Pie/Universal Pictures)

Gir nakenhet mye av æren

En av stjernene som snakker ut om nakenhet på skjermen er «American Pie»-stjernen Shannon Elizabeth, som spiller rollen som Nadia i den populære filmen.

Hun forteller i dokumentaren at uten nakenheten er hun usikker på om hun hadde hatt en filmkarriere i dag.

Det var etter «American Pie»-suksessen at karrieren virkelig tok fyr. I etterkant var hun blant med i skrekk-komedien «Scary Movie», «Jay and Silent Bob Strike Back», for å nevne noen. Mye av suksessen gir hun altså til nakenheten i «American Pie».

Se traileren til «Skin: A History of Nudity in the Movies» i toppen av artikkelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.