Det er ingen ukjent sak at flere og flere venter lenger med å få barn. Bare fra 2011 til 2020, har mors gjennomsnittlige fødealder økt fra 30,3 til 31,4 i Norge.

Selv om det sies at kvinner har en biologisk klokke som tikker stadig mer høylytt jo eldre man blir, er det flere som velger å vente. Dette gjelder også kjendisene.

Mange kjendiser, både kvinner og menn, venter med å starte familie på grunn av karrierene deres eller andre faktorer, men viser oss at det å få barn er en velsignelse uansett alder.

Ble mamma som 50-åring

Siste kvinne ut er supermodell Naomi Campbell (50) som kunne dele den gledelige nyheten om at hun hadde blitt mamma for første gang tidligere denne uken.

Innlegget avslører ingen detaljer rundt svangerskapet eller fødselen, så om modellen har båret fram barnet selv vites ikke. Sist Campbell ble avfotografert på en offentlig tilstelning, var i april tidligere i år i forbindelse med at hun gikk på catwalken for Michael Kors.

Modellen har gitt uttrykk for at hun ønsket seg barn i en årrekke, og i et intervju med Evening Standard i 2017 fortalte hun at hun allerede da tenkte på barn og at hun ikke bekymret seg for alderen sin.

- Jeg tenker på å få barn hele tiden. Slik som teknologien er nå, så tenker jeg at jeg kan få det til når jeg er klar for det. Jeg må se hva universet har planlagt for meg. Akkurat nå har universet bestemt at jeg har min egen, «valgte familie», sa hun den gang.

Les også: Prinsesse Beatrice venter sitt første barn

59 år og seksbarnsmor

Det er ikke bare Campbell som ventet lenge før hun fikk sitt første barn. Også popstjerne Madonna ventet lenger enn mange andre før hun fikk sitt første barn.

Madonna er mor til seks, hvor to av dem er hennes biologiske barn. Hun fødte sin førstefødte, Lourdes, i 1996 som 38-åring. Fire år etter fikk hun sønnen Rocco.

Men Madonnas morsinstinkt var for sterkt for bare to barn, så hun bestemt seg for å adoptere barna David og Mercy fra Malawi i henholdsvis 2006 og 2009.

I 2017, som 59-åring, adopterte hun igjen to jenter fra Malawi, tvillingsøstrene Estere og Stella.

Under et intervju med People i 2017, åpnet popdronningen seg om vanskelighetene med å få adoptere fra Malawi, spesielt etter at hun skilte seg fra ektemannen Guy Ritchie i 2008.

Les også: Emma Watson slår hardt ned på forlovelsesryktene

Malawiske myndigheter skal ha sagt at hun ikke var kapabel til å oppdra et barn alene.

- Måten jeg ble behandlet på og den sexistiske oppførselen, var latterlig, sa hun til magasinet.

Det skal ikke ha vært noen lettere prosess da hun noen år senere skulle adoptere igjen.

- Fordi jeg er en offentlig person, ønsker ingen å gi meg spesialbehandling, så jeg må ta den tunge veien. Det er komplisert, men det er så verdt det, fortalte hun.

Fra ettertraktet ungkar til tvillingpappa

George Clooney (60) ble i en årrekke regnet blant Hollywoods fremste ungkarer, ettersom han gjerne vekslet mellom ulike, relativt kortvarige forhold.

Clooney ga tydelig uttrykk for at han ikke ønsket å gifte seg etter skilsmissen fra Talia Balsam 1993, men i 2013 endret alt seg da han traff den 16 år yngre toppadvokaten Amal Alamuddin (43), senere Amal Clooney.

Les også: Andrea Eriksen om hva som alltid får henne til å gråte, hvorfor kjæresten ikke er med i familiens TV-serie og de hyppige møtene med Justin Bieber

De to giftet seg i et spektakulært bryllup i Venezia i september 2014, men i januar samme år uttalte han imidlertid følgende:

- Denne fascinasjonen for kjærlighetslivet mitt er virkelig spesiell. Jeg fortsetter å si at jeg aldri kommer til å gifte meg igjen eller få barn, men folk vil ikke tro meg, sa han til Express den gang.

Forholdet til stjerneadvokaten fikk tydeligvis Clooney til å endre syn på både ekteskap og det å bli forelder, for før han møtte sin nåværende kone, uttalte han at jobben var det viktigste for ham:

- Jeg har alltid visst at farskap ikke var noe for meg. Å oppdra barn er en enorm forpliktelse, og det må være din førsteprioritet. For min del er jobben viktigst. Og det er grunnen til at jeg aldri vil gifte meg igjen, sa han til The Sunday Telegraph i 2011.

Les også: Stian Blipp og kona venter barn nummer to

I 2017 ble derimot de to foreldre til tvillingene Ella og Alexander, da som 56 og 39-åring.

I følge People uttalte Clooney blant annet at livet forandret seg drastisk etter fødselen.

- Plutselig er du ansvarlig for andre mennesker. Det er skremmende, sa han den gangen og skrøt også kona opp i skyene for mammarollen.

Selv hjalp han til så godt han kunne for å gjøre konas hverdag litt lettere.

- Akkurat nå er jobben min å skifte bleier og å bære litt rundt på barna. Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle bli tvillingfar som 56-åring, fortsatte Clooney før han kom med et råd:

- Ikke planlegg noe. Man må alltid bare nyte det som skjer i livet når det skjer.

Les også: Ellen DeGeneres gir seg: Dette er de største kontroversene opp gjennom årene

Ny runde med kone nummer to

Clooney er ikke den eneste stjerneskuespilleren som i sitt andre ekteskap stiftet familie. Også skuespiller Bruce Willis (66) fikk barn med sin andre kone, Emma Heming (42).

«Die Hard»-stjernen har to barn med sin nåværende kone, hvor datteren Mabel kom i 2012 og Evelyn i 2014. Da var Willis 59 år.

Selv uttalte Willis at han er langt fra for gammel til å være småbarnsforelder etter at datten Mabel kom i 2012.

- Jeg setter barna mine veldig høyt. En av tingene som gjør farsrollen lettere for meg er at jeg holder meg i form kontinuerlig, så jeg kan løpe og leke. Å være far på dette tidspunktet i livet mitt er fantastisk. Jeg har like mye kjærlighet nå, om ikke mer, sa han til Mirror og la til:

- Jeg liker å stå opp tidlig å være sammen med Mabel og alt er bare veldig spennende, det gjør meg veldig glad.

Fra før hadde også Willis tre voksne barn med ekskona Demi Moore (58), Rumer, Scout og Tallulah.

Les også: Serena trodde kjæresten savnet henne – så fikk hun tilsendt et livebilde

Fødte som 50-åring

Verdensstjerne Janet Jackson (55) ble i januar 2017 mor for første gang, i en alder av 50 år.

Sammen med hennes daværende ektemann Wissam Al Mana (46) fikk hun sønnen Eissa Al Mana. I ettertid har paret gått fra hverandre, og 2019 åpnet stjernen seg om hvordan livet som alenemor er.

- Det hardt å være en arbeidende mor. Jeg har ingen barnepike, jeg gjør alt selv. Men om moren min klarte det med ni barn, er det ingen grunn til at jeg ikke skal klare det, sa hun til Daily Telegraph.

Selv om stjernen fikk hjelp de gangene hun var på turné, understrekte hun at sønnen kom først.

- Det er ikke enkelt til tider, men livet mitt har endret seg. Åpenbart kommer babyen min først.

Les også: Influenser Eveline Karlsen har et helt spesielt forhold til følgerne sine: – Føler ofte på et press