Som barn sang han til Céline Dion i morens kjole og under årets Melodi Grand Prix opptrådte han i gullkjole.

Vanligvis er Kim Wigaard (34) som de fleste andre operasangere. Men om kvelden, når finstasen og parykken kommer på, forvandles han til den breiale og lite høytidelige drag-dronningen Puffie Mantrap.

Les også: Svarer på drag-TV-kritikk: – Ikke bare for skeive folk

Med sine to personligheter innebærer det at Kim og Puffie må dele på rampelyset. Det gjør at han noen ganger føler seg litt schizofren.

Kjemper om plassen

På en god dag står Puffie Mantrap 215 centimeter over bakken i full glam, antrekk og parykk. Men den ekstravagante karakteren ble ikke til over natten.

Starten på den lange reisen begynte da Wigaard kledde seg ut som Kim Kardashian på en kostymefest i 2017. Siden har han ikke sett seg tilbake.

– Essensen med drag er at man skal føle seg euforisk, fantastisk og som en stjerne. Det tror jeg alle trenger å føle litt på, sier Wigaard til Nettavisen.

Les også: Dette er kjendisene som skal delta i «Farmen kjendis» 2023

Dragkulturen fikk sin fortgang på 70-tallet i New York, og den har aldri vært så populær som den er i dag. Det fører til at jobbtilbudene renner inn, men de aller fleste forespørslene er det Puffie som får.

Wigaard er utdannet operasanger og har brukt flere år på å bygge opp sangkarrieren sin. 34-åringen mener det er vanskelig å tjene gode penger på å være artist i Norge, så drag-karrieren hjelper definitivt på økonomien.

Den siste tiden har Puffie fått større status, og selv om de deler samme kropp har det til tider vært utfordrende for Wigaard og kombinere de to. Det har fått tankene rundt hans egen musikkarriere til å kverne i hodet.

– Kommer Puffie til å ta over hele Kims karriere? Kan det plutselig bli kjedelig med Kim hvis Puffie kommer hver gang? spør han seg.

Les også: Eksperter om eksparets Hollywood-fremtid: – Ingen i USA vil jobbe med dem

Wigaard vil fortsatt at Puffie skal få den plassen hun fortjener, men han understreker at Kim også må få litt av glansen.

Han legger ikke skjul på at det var skummelt å introdusere Puffie for verden når han allerede hadde etablert et navn for seg selv i bransjen. Men forventningene rundt de to er vidt forskjellige, ifølge sangeren.

– Hvis Kim går på scenen vet de litt mer av hva de får. Når Puffie kommer på scenen og synger opera så tror jeg de fleste får hakeslepp, sier han og legger til:

– Det er mange som ikke vet at det er jeg som er Puffie.

Svir av penger på luksusparykker

For operasangeren er ikke dragkulturen et filter man tar på seg – det er et filter man tar av seg. Og ikke minst handler det om å gi litt faen.

Å opptre som Puffie gir ham en euforisk følelse, og i starten jaktet han på følelsen av uovervinnelighet gjennom drag-personligheten.

Bortsett fra den åpenbare og visuelle forskjellen, finnes den virkelige forskjellen mellom Wigaard og Puffie på innsiden.

Les også: Måtte rett på jobb etter frieriet: – Følte jeg løy til publikum

– Puffie er flinkere til å drite i hva alle andre sier. Jeg vil bare være fri og uttrykke meg på den måten jeg vil, og Puffie gir meg mange måter å uttrykke meg på som jeg aldri får nok av.

Men det er ikke bare-bare å slenge seg på glitterkjole og parykken og transformeres til sitt alter ego. Det krever mye planlegging, og det er ingen hemmelighet at Wigaards lommebok får kjørt seg på Puffies vegne.

Budsjettet for Puffies garderobe varierer, men han kan skrive under på at det slettes ikke er en billig hobby. Han liker å skjemme bort Puffie med noen dyre smykker eller en glamorøs kjole - så lenge han sparer og prioriterer riktig.

Ifølge 34-åringen er det opp til hver dragartist hvor man selv setter standarden, men for hans del bruker han gjerne opptil 3000 kroner på spesialbestilt parykk fra Italia.

– Det er en litt farlig sirkel, for man føler at man må bli bedre og bedre, og man overgår seg selv hele tiden. Men det er så deilig med Puffie, fordi jeg kan gå ut og ta på meg en parykk til 200 kroner og ha det like gøy.

Siden drag-livsstilen kan koste skjorta ble det fort åpenbart at Puffie måtte gjøre brette opp ermene selv, bokstavelig talt.

Sammen med samboeren og dragartist Marius Hagen (32), også kjent som Pamela The Pam, og resten av hans drag-familien syr de egne kostymer, lager medleys og koreografien til show de blir hyret inn for å gjøre.

Det er ingen tvil om at det er viktig å vise seg frem fra sin beste side, og hans lille drag-familie på fem vil vise Norge at drag kan gjøres på en skikkelig måte.

– Selvgjort terapi

Gjennom Discovery-serien «Drag Me Out» har Puffie hjulpet flere mannlige kjendiser med å finne sin indre diva og komme i kontakt med deres feminine side. Det faller ikke alltid innenfor samfunnets rammer, mener 34-åringen.

– Man prøver å fryse de sidene fordi vi skal leve opp til et kjønnsideal som samfunnet forteller oss hvordan skal være, sier Wigaard.

Les også: «Pamela The Pam»: –Jeg har aldri hatt sex i drag

Men gjennom Puffie står 34-åringen fritt til å uttrykke seg med ulike kroppsformer, og han elsker å overdrive de kvinnelige formene.

Selv om drag innebærer å hedre kvinner i alle former og høyder, har det dog ikke vært like enkelt for Wigaard å bli komfortabel i kvinnekroppen.

Mye av det stammer tilbake til barndommen da han slet med kroppspress og spiseforstyrrelser. Det er noe han har innarbeidet i stilen til Puffie.

– Jeg har alltid hatt pupper, «love handles» og mage, jeg var en stor gutt som liten. Jeg tror jeg har undertrykket de sidene ved meg ved å prøve å bli kvitt dem, forteller Wigaard, og fortsetter:

– Nå kan jeg vise dem frem, i en overdreven tilstand. Jeg tror det er litt selvgjort terapi.