Den første episoden av Game of Thrones ble sendt i USA 17.april 2011. Som tornadoen som samme dag ødela mye i USA kom serien inn på skjermene over det store havet.

I Norge fikk vi da, som i alle årene etter, se episoden på mandag. De norske anmelderne, oss inkludert, ga terningkast 6 sånn jevnt over.

Det som svei mest i Norge var kanskje at vi ikke kunne strømme serien gjennom en egen HBO-tjeneste, HBO Nordic så nemlig ikke dagens lys før i 2012 i Norge. Da kom julegaven med en noe haltende tjeneste med de to første sesongene.

De seks første sesongene fulgte bøkene som forfatter George R.R. Martin har skrevet og som har blitt gitt ut, mens de to siste har fulgt hans historier slik han har skissert dem fra de to foreløpig ikke ferdigskrevne bøkene The Winds of Winter og A Dream of Spring.

I 72 episoder har vi fulgt kampen om jerntronen i et fantasilandskap vi aldri før har sett lignende til i TV-historien. I framtiden vil vi snakke om før og etter Game of Thrones.

Før og etter at TV-serier kunne være episke på nivå med de største filmproduksjoner. Det er ingenting i Game of Thrones som står tilbake til noen fantasifilm. Den er ikke nesten som Ringenes Herre-filmene, den er på nivå.

Og det over 72 episoder og 8 år.

Ikke alle har likt alle episodene. Ikke alle har klart å følge med på den emosjonelle berg-og dalbanen av karakterer som har blitt drept omtrent akkurat i det du virkelig begynte å bli glad i dem. Noen har til og med blitt skuffet fordi det ikke helt har skjedd slik som de trodde det skulle være.

Game of Thrones står igjen som en påle fordi den alltid har hatt mot til å være annerledes. Det skyldes et godt utgangspunkt, for at Ned Stark skulle bli halshugget i siste episode av første sesong visste bare vi som hadde lest boken. At hovedpersonen i en TV-serie dør i siste episode av første sesong var nytt.

Serien har blitt stadig bedre, selv om mange vil ha kjære minner om den første sesongen. Det er litt som alle de gode minnene vi har fra da det alltid var snø om vinteren og sol om sommeren (det var ikke det). Fakta er at serien har blitt bedre. Og bedre. Og bedre.

Fordi den hele tiden har vært slik du ikke trodde den skulle være.

Takk for alt, Game of Thrones. Vi kommer ikke til å glemme deg.