Sommersesongen er i gang for fullt, og flyplassene rundt om i landet er fulle av reiseglade nordmenn. Men de siste dagene har flere reisende fått ferieplaner og flyvninger rammet av den nylig avsluttede flyteknikerstreiken.

Les også: Stian Blipp rammet av feriekaos: – Tidenes ræva hotell

På sosiale medier deler ulike kjente profiler stadig oppdateringer fra deres flyopplevelser, der de er oppgitte over forsinkelsene og informasjonen de får underveis.

Tar heller bilen

Etter planen hadde Sebastian Solberg (32) booket seg inn på et fint hotell i København, og massasjetimen var allerede bestilt. Han var med andre ord klar for å nyte noen avslappende timer i byen.

Men slik ble det dessverre ikke for 32-åringen. Flyet hans ble nemlig utsatt for store forsinkelser på Gardermoen i Oslo. Overfor Nettavisen opplyser han om at da han omsider kom seg ombord på flyet var det problemer med koffertene.

– Jeg var ekstra uheldig fordi da vi endelig hadde kommet oss på flyet, så var det noen kofferter som hadde havnet på feil fly og de menneskene var jo ikke på vårt fly. Vi var derfor nødt til å vente på at de skulle ta ut alle koffertene igjen, sier Solberg til Nettavisen.

Dermed endte forsinkelsene på seks timer, og noe massasjetime ble det imidlertid ikke på Solberg.

Til tross for de store forsinkelsene og avlyst massasjetime er Solberg fornøyd med informasjonen han fikk underveis fra Norwegian. Denne gang reiste han uten familien sin, men er fast bestemt på at han ikke ønsker å ta med familien sin ut på flytur i nærmeste fremtid.

– Samboeren min og jeg har blitt enige om at så lenge dette kaoset varer, har vi ingen planer om å reise ut av landet med fly. Da setter vi oss heller i bilen og kjører.

Videre legger han til:

– Det går fint å gjøre det der alene, men å gjøre det der med tre barn som blir trøtte og utålmodige, er noe jeg ikke ønsker. Vi kommer derfor ikke til å ta med barna på et fly hvis ikke flykaoset går over snarest, avslutter han.

Flyet landet i et annet land

To stykker som ikke opplevde tilstrekkelig med informasjon fra Norwegian var artist Ulrikke Brandstorp (26) og forloveden hennes. Det nyforlovede paret skulle endelig på sin første kjærestetur etter to år med pandemi, og hadde Montenegro som destinasjon.

Grunnet problemer kunne ikke flyet lande i Montenegro, og alle passasjerene var nødt til å lande i nabolandet, Kroatia. De fikk beskjed av Norwegian at det ventet busser på dem, som skulle frakte de videre til flyplassen i Montenegro.

Men så startet problemene:

– Det som på ingen måte er greit er at i det vi kommer ut av flyplassen så er det null informasjon fra Norwegian. Vi landet i et annet land enn vi skulle, det var helt mørkt og ingen steder å få kjøpt mat eller drikke, sier Brandstorp til Nettavisen.

Også Brandstorp er takknemlig over at de ikke reiste med barn, og understreker at hun fikk vondt av alle som reiste med barn og babyer.

Etter en time i mørket uten noe informasjon, så de seg nødt til å ta taxi hele veien til Montenegro. Det var en tur på 1,5 time, og underveis passerte de tre busser som de antar skulle hente resten av passasjerene.

– Bussene hadde andre passasjerer, som skulle reise med flyet vi kom med. Med bagasje som skulle lastes av og på, og to forskjellige passkontroller på veien må det ha tatt fire til fem timer før folk ankom flyplassen vi skulle til.

Les også: Ulrikke Brandstorp åpner opp om frieriet og bryllup: – Jeg vil ikke være evig forlovet

Da de endelig ankom den opprinnelige flyplassen i Montenegro, dukket det opp et nytt problem:

– Problemet der var at alle bilutleiefirmaene var stengt for dagen, så ingen fikk hentet bilene. Hvis folk skulle langt med taxi og var mange folk, så kan jo det ha blitt kjempedyrt for mange i går, sier Brandstorp.

De kom seg til slutt frem til destinasjonen, men er likevel oppgitte over informasjonen de fikk fra flyselskapet.

Nettavisen har vært i kontakt med Norwegian som ikke ønsker å kommentere saken uten tilstrekkelig informasjon om hva som har skjedd med flyet.

Endte opp i København

Også matprofilen Emilie Nereng (26) ble sittende fast grunnet store flyforsinkelser, det delte hun selv på Instagram sin historiefunksjon.

Nereng hadde vært på ferie alene i Dubrovnik, og skulle reise hjem til Oslo igjen. Men heller ikke denne flyturen skulle vise seg å gå smertefritt. 25-åringen måtte lande i København, der hun fikk mange timer til overs.

Selv utnyttet hun dagen i København by, men gir uttrykk for at det ble mange timer venting på flyplassen.

På Instagram skrev hun følgende til et bilde sittende på gulvet:

«Ser frem til den dagen jeg kommer meg på et fly til Oslo»

Nettavisen har vært i kontakt med Nereng, som ikke ønsker å kommentere saken.