Søndag kveld måtte 51 år gamle Thorvald Nyquist pakke bagen og ta farvel med «Farmen»-gården etter et over ti uker langt opphold.

Overfor Nettavisen la ikke Nyquist skjul på at det var vemodig å måtte reise hjem til 2021 rett før den siste og avgjørende finaleuken, men helt farvel tok han imidlertid ikke.

Les også: «Farmen»-Thorvald avslører budskapet bak den mystiske detaljen: – Sendte en skjult hilsen

Et par uker etter at «Farmen»-innspillingen var ferdig var nemlig Nyquist tilbake på gården med hele familien sin.

Hentet med seg «Farmen»-katten

Etter at Nyquist reiste hjem fra gården var det spesielt én han nektet å ta helt farvel med. På Instagram i midten av november delte 51-åringen et bilde av «Farmen»-katten Mons, som han tilsynelatende har tatt med seg hjem til Asker.

– Ja, den har jeg kjøpt, bekrefter Nyquist til Nettavisen.

I sommer opplevde familien til Nyquist å miste en av familiekattene, og tanken på å skaffe seg en ny katt ble enda større etter å ha levd tett i tett med dyra på gården. Det resulterte i at Nyquist dro tilbake til «Farmen»-gården med familien sin, og rett og slett adopterte katten han han hadde tilbragt «Farmen»-oppholdet sammen med.

Les også: «Farmen»-Grethe raser ned i vekt etter deltakelsen: – Smittet av Robs tarmbakterier

– Etter å ha levd med dyrene i ti uker lærer man de godt å kjenne, også kattene. Dette var to katter med en uvanlig tydelig personlighet, og som jeg tenkte ville bli en god match om den kom hjem til oss i Asker. Derfor sendte jeg en melding om at jeg hadde lyst til å overta en av kattene, og det fikk jeg, sier Nyquist

I en måneds tid har Mons levd sammen med familien Nyquist, noe som har gått veldig bra til tross for at familien har en hund fra før.

– Vi har vel hatt den i tre, fire uker. Det har gått kjempefint. Mons er veldig trygg. Han er vokst opp med store dyr inne på «Farmen». Han er ikke redd for noen ting. Vi har hund, men de er blitt kjempegode venner, forteller Nyquist.

Plasserte datteren i storbondestolen

Da Nyquist hentet katten var familien med ham, og opplevelsen av å ta dem med tilbake på gården ble et viktig øyeblikk for ham.

– Det var veldig artig å være tilbake på gården. Man er så intenst til stede der i ti uker samtidig som man lever veldig isolert. Det gjør det veldig vanskelig å forklare til utenforstående hvordan opplevelsen var. Det er kun en brøkdel av det som blir filmet som kommer på TV, så det er veldig mye vi har opplevd som man ikke får se, sier Nyquist.

Tilbake på gården fikk Nyquist mulighet til å vise familien rundt og fortelle historier fra oppholdet. Han beskriver det selv som en stor opplevelse. Nå fikk han muligheten til å dele litt mer av opplevelsen med de som betyr mest for meg.

– Yngstedattera mi fikk også teste ut storbondestolen, ler Nyquist.

Ville adoptere «Farmen»-hunden - fikk ikke lov

At «Farmen»-deltakerne knytter et ekstra bånd til dyrene på gården er ingen ukjent sak.

Les også: «Farmen»-Simon og Tonje avslører sterke følelser: Her kliner de til på TV

I 2017 deltok komiker Tore Petterson i kjendisutgaven av det populære TV 2-programmet og knyttet et tett bånd med hunden Balto. I etterkant av deltakelsen hadde Petterson et stort ønske om å kjøpe Balto, men fikk ikke lov.

– Balto lyste opp «Farmen»-oppholdet mitt. Han var den eneste årsaken til at jeg holdt ut så lenge på gården. Jeg ble så knyttet til ham, så jeg kunne ikke reise fra ham, uttalte Petterson til VG.

– Inne på gården maste jeg hele tiden på produsenten og sa at jeg ville kjøpe ham. Men han hadde en eier allerede før han ble med på «Farmen». Det har vært en sorg at jeg ikke fikk ta han med meg hjem, fortsatte han.

Til Nettavisen bekrefter TV 2 at Thorvald Nyquist har fått lov til å adoptere katten Mons etter «Farmen»-innspillingen.

– Det stemmer at Thorvald fikk adoptere den svarte katten. Det er ikke noe regler om at deltagere ikke får adoptere dyrene. Den valpen Tore ønsket seg var allerede lovet bort til en annen eier før den kom til gården, sier pressesjef i TV 2 Jan Petter Dahl.