*Nettavisen* Livsstil.

Netflix ble beordret å fjerne film om homofil Jesus

Anklages for å svekke katolikkenes ære.

09.01.20 15:42

Den brasilianske Netflix-filmen «Jesu første fristelse» (A Primeira Tentação de Cristo) har møtt kraftig motgang i Brasil.

Filmen blir anklaget for å svekke katolikkenes ære, og over to millioner mennesker har signert en underskriftskampanje for å få fjernet filmen fra Netflix. Nå har det brasilianske rettsvesenet beordret Netflix om å fjerne filmen fra strømmeplattformen deres. Det skriver flere medier, blant annet Washington Post, Globo og Daily Mail.

Brannbomber

«Porta dos Fundos», produksjonsselskapet bak filmen, fikk på juleaften kastet molotovcocktails (brannbomber) mot hovedkontoret deres i Rio De Janeiro. Et bilde ble senere publisert på sosiale medier, der tre maskerte menn tar ansvar for angrepet.

Klikk på bildet for å forstørre. Tre menn publiserte et bilde på sosiale medier der de tok ansvar for angrepet på produksjonsselskapet bak filmen

Tre menn publiserte et bilde på sosiale medier der de tok ansvar for angrepet på produksjonsselskapet bak filmen "Jesu første fristelse". Foto: (lucianoayan (twitter))

En av de mistenkte bak angrepet flyktet etter angrepet på produksjonsselskapet til Russland. Nå ber Brasil om hjelp fra Interpol for å få mistenkte utlevert.

Brasil er landet med flest katolikker i verden. De har i tillegg en voksende andel evangeliske kristne. Homofili er noe som strider mot deres livssyn, og Brasils høyre-orienterte president har selv sagt han «vil heller ha en død sønn, enn en homofil sønn».

- Religionsfrihet

Rettsvesenet hadde opprinnelig avslått å nekte filmen vist, men etter at saken ble anket og underskriftskampanjen nådde to millioner signaturer, ble filmen dømt for «angrep på religionsfriheten».

Dette resulterte i at den brasilianske advokatforeningen fordømte siktelsen og anklager det som sensur. De skriver i en pressemelding at «enhver form for sensur av velfortjent frihet er et stort steg tilbake og er uakseptabelt i dagens samfunn».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag