Gå til sidens hovedinnhold

Netflix tiltalt for seksuell fremstilling av barn

Rettslige skritt mot Netflix etter deres kontroversielle film «Cuties».

Netflix har blitt siktet for «grov eksponering» av barn av en storjury i Texas etter at de nektet å fjerne den kontroversielle filmen «Cuties» fra sin strømmeplattform. Tiltalen begrunnes blant annet med at filmen viser lettkledde barn.

Se traileren til den kontroversielle filmen øverst i saken.

Filmens franske skaper og regissør Maïmouna Doucouré sier at filmen er delvis inspirert av hennes eget liv og er en historie som advarer mot seksualisering av barn.

-Det var fordi jeg så mange problemer hos unge jenter da jeg var ung, at jeg bestemte meg for å lage denne filmen og ringe alarmen for å vekke oppmerksomheten rundt beskyttelsen av våre barn.

Netflix har stått ved skaperen under den massive kritikken, som blant annet kom fra tidligere presidentkandidat Ted Cruz, som kalte filmen «kvalmende og feil». Også etter tiltalen står Netflix på sitt og har uttalt at de mener tiltalen er ubegrunnet.

Filmen portretterer en 11 år gammel muslimsk jente som trosser foreldrene og blir med i en dansegruppe som lærer en eksplisitt dans for å vinne en dansekonkurranse. Filmskaperen hevder moralen til filmen er at barn må beskyttes, og er løst basert på hennes eget liv.

I Norge var Sylvi Listhaug en av dem som reagerte etter å ha sett traileren.

– Regissøren av filmen forsvarer en seksualisert bildebruk ved at filmen skal kritisere samfunnet unge gutter og jenter i dag vokser opp i. Resultatet er likevel det motsatte. Som mor til en tolv år gammel jente, kjenner jeg at bare det å se trailerne til denne filmen er nok. Barn skal ikke fremstilles på denne måten, og man kan stille spørsmålstegn ved hva som er Netflix' motivasjon til å publisere en film som har en så aggressiv bildebruk. Det er brukt nærbilder av lettkledde barn som danser på en forførende måte, som om de var voksne, uttalte Listhaug.

Doucouré forteller «det er

Kommentarer til denne saken