Denne sommeren rullet den første sesongen av det nye realitykonseptet «Paradise» på Viaplays strømmetjenester. Med artist Andreas «Tix» Haukeland (29) i spissen som programleder, og en langt mer «woke» deltakergjeng, så det ut til at den nye vrien kunne bli en suksess.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Nettavisen kunne erfare at engasjementet rundt programmet ikke var like stort som tidligere. Flere seere og deltakere kunne blant annet fortelle at de var misfornøyd med det nye «Paradise»-konseptet.

Nå ser det derimot ut til at Viaplay Group, som produserer reality-programmet, er i gang med å caste til en sesong tre av «Paradise». Sikre kilder innad i produksjonen kan også bekrefte overfor Nettavisen at innspilling også snart er i gang.

Ble slaktet

Serien har allerede spilt inn en sesong to som trolig vil bli sendt på Viaplay på nyåret. Den nye innspillingen er altså sesong tre av realityserien.

Viaplay Group har foreløpig ikke bekreftet detaljene overfor Nettavisen.

Tidligere i år etterspurte Nettavisen seertall på den første sesongen av «Paradise». Den gang uttalte programsjef Christian Meinseth at de ikke offentliggjøres på grunn av konkurransehensyn.

Nettavisen har også erfart at det er mindre interesse for årets sesong av «Paradise» enn det har vært for tidligere sesonger av «Paradise Hotel».

Flere av deltakerne fra den første sesongen har uttalt at også de ble overrasket over mottakelsen.

Overfor Nettavisen fortalte Ronja Bysveen (22) at hun opplevde at den nye sesongen med «vanlige folk» og mindre fokus på sex og kropp ble for kjedelig for seerne.

Les også: Skuffet over eget realitykonsept: – Forventet større interesse

– Jeg trodde vel at det skulle bli en stor slager, men så hører jeg at det er ganske mange seere som er misfornøyde. De synes det er kjedelig, uttalte Bysveen da.

Lite sex og kjendiser

Det er nettopp «vanlige folk» og mer taktisk spill som var hovedfokuset til Viaplay. Ifølge Meinseth var det viktig å ha mindre fokus på sex. Programsjefen har tidligere sagt til Nettavisen at det er viktig for Viaplay Group at «Paradise» skal være et trygt sted for alle.

I tillegg lette de etter ulike mennesketyper enn det man tidligere har sett i løpet av 15 sesonger av «Paradise Hotel». Flere eks-deltakere har klart å skape et stort navn for seg selv, og blitt store profiler på sosiale medier, eksempelvis Martine Lunde (26).

Den samme pågangen kjente ikke årets deltakere på.

– Denne sesongen tror jeg har vært den som har generert færrest følgere for deltakerne. Det er ingen fra sesongen vår som har fått vanvittig mye følgere, uttalte deltaker Philip Eskildsen i et tidligere intervju med Nettavisen.

NENT måtte innføre en rekke strenge tiltak for den nye sesongen, spesielt etter at de samme år sto i to «Paradise Hotel»-skandaler, både i Norge og i Sverige.

Det ble store oppslag her til lands da det ble kjent at fjorårets vinner Markus Grønberg (24) unnlot å fortelle at han var siktet i en voldtektssak mens innspillingen foregikk. Han ble senere dømt til fire år og fem måneder i fengsel.