Nettavisen har tidligere testet flere andre isnyheter fra Hennig Olsen, blant annet de nye fløteisene på pinne, med et redusert kaloriinnhold.

Nå har flere nye ispinner kommet på markedet. Blant annet kommer den populære saftisen Kaptein Sabeltann i ny drakt, Dugg med ny smak, og de poopulære ispinnene fra Crème kommer i mindre versjoner.

De byr også på en nykommer i isfamilien, som har fått navnet Tropis.

Vi har gjennomført en smakstest av de forskjellige isene, med opp til åtte testere i panelet. Testen har utelukkende fokusert på smak, og ikke på næringsinnhold.

Pakke med Crème-is

Her har vi testet de tre forskjellige smakene som befinner seg i pakken hver for seg med hver sine terningkast, og deretter funnet frem til et felles terningkast for hele pakningen.

Crème hvit sjokolade

Gjennomsnittlig terningkast: 3,5

Terningkast 1: - Kvalmende. Får en følelse av smørsmak, og synes ikke denne isen var god. Men det skal sies at jeg i utgangspunktet ikke er så glad i hvit sjokolade.

Terningkast 6: - Fin popp når man tar den første biten. Denne isen kan selv vi som ikke biter is, bite i. Konsistensen er fin og balansert, med silkemyk iskrem og det knaskete skallet. Litt mindre i størrelsen enn pinneis i disk, men mye smak gjør at man ikke blir ekkelt mett etterpå. Om du er en som liker hvit sjokolade sånn passe, så vil du nok like denne. Veldig fin smak på den hvite sjokoladen.

Terningkast 5: - Sjokkerende lite søt, som hvit sjokolade fort kan bli. Denne fungerer som juling!

Terningkast 4: - Den er ganske søt, og jeg hadde ikke orket noe mer enn denne lille isen, men den stiller absolutt søtsuget. Dessuten er den kremete og god. En fin dessert-is.

Crème mandel

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Terningkast 4: - Den er god, men har litt lite mandelsmak.

Terningkast 5: - NAM! Dette er som en premium-versjon av pinup, men med mandler. Dette er jo perfekt balanse! Mangler bare det siste spenningsmomentet for toppkarakter.

Terkningkast 3: - Alt for søt! Isen var riktignok kremete og fin i substansen.

Terningkast 4: - Det føles som jeg har smakt den før og det blir litt kjedelig. Samtidig må man ikke alltid ha en innovativ is, og i klassen for tradisjonelle ispinner er denne en vinner. Sjokoladen smaker godt, konsistensen er fin og isen er fyldig og god. Et pluss er at man kan se vaniljekornene på alle crème-isene.

Crème mørk sjokolade

Gjennomsnittlig terningkast: 5

Terningkast 5: - Fyldig og god. Denne er ikke for søt, og sjokoladetrekket er akkurat passe søtt. Sjokoladetrekket er heller ikke for tjukt, og det er et pluss.

Terningkast 6: - Dette smakker som softis med sjokoladetrekk. Det blir ikke bedre enn dette!

Terningkast 5: - God og mørk, og ikke for søt. Dette er imidlertid en klar voksen-is, og ikke noe som egner seg for barna. Dessverre mangler den noe dybde for å nå til toppkarakter.

Terningkast 4: Den er veldig søt. Jeg liker mørk sjokolade, men denne er kun 31% sjokolade og det er ikke egentlig ordentlig mørk.

Samlet karakter for hele Crème-pakningen: 4

Pakke med Tropis

Også her har vi testet de ulike fargene hver for seg, men ettersom det ikke var et likt antall farger i hver pakning, ble det ikke mulig å ha like mange vurderinger per is.

Tropis gul

Gjennomsnittlig terningkast: 1,5

Terningkast 2: - Litt kunstig smak, og alt for søt, men helt ok. Ser for meg at barna liker denne.

Terningkast 1: - Dette smaker ingenting, jeg foretrekker vann.

Terningkast 1: - Denne smaker litt parfyme, og det blir litt kvalmt fordi det også er ettersmaken. Den kan også minne om de gummibjørnene som er lyse og alltid blir liggende igjen i godteriskåla. Det er rett og slett for dårlig å levere det her som en nyhet når det finnes så mye bra saftis der ute.

Tropis blå

Gjennomsnittlig terningkast: 2,5

Terningkast 3: - Denne smaker som fargen blå, rett og slett.

Terningkast 3: - Denne er garantert en vinner blant barna. Den smaker som søt saft, men er mindre syntetisk enn den gule.

Terningkast 1: - Smaker som en dårlig drink. Blåfargen er for så vidt fin, og vil sikkert fenge mange barn, men det føles bare veldig feil å spise noe med en sånn blåfarge.

Tropis grønn

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Terningkast 4: - Denne var god

Terningkast 4: - Helt klart den beste av Tropis-isene. Den smaker ikke like søtt, og kan være god både for voksne og små.

Gjennomsnittlig terningkast for hele Tropis-pakningen: 2,5

Dugg sorbet med eple og appelsin

Terningkast 6: - Dette er en skikkelig sjokk-is. Jeg liker jo egentlig ikke sorbet, men denne er ekstremt god!

Terningkast 6: NAM! Denne er frisk, søt og syrlig. Dessuten har den bare 78 kalorier! Den er kremet, men frisk. Dette blir en favoritt i sommer!

Terningkast 6: - Den ser veldig pen og veldig insta-vennlig ut! Før smakingen blir jeg litt skuffa av tanken på sorbet, men det endrer seg fort fordi konsistensen ser kremete ut - og den smaker også veldig kremete og fyldig. Det gjør at jeg blir redd den ikke er så sunn som den utgir seg for å være. Den har mye is på pinnen, og er frisk og fin. Det er litt rare biter i konsistensen, men det klarer ikke ødelegge inntrykket.

Gjennomsnittlig terningkast: 6

Kaptein Sabeltann saftis

Terningkast 5: - Gullsjokoladen ser fin ut, men den smaker ikke så godt. Resten av isen er likevel like god som alltid! Kaptein Sabeltann er absolutt kongen av saftis! Få tak i en bedre sjokolade, eller dropp den helt, så når denne til topps.

Terningkast 5: - Kongen av saftis!

Terningkast 4: - Artig konsept med gullstøv, men hva er egentlig det? Konsistensen sier sjokolade og smaken sier ingenting. Det er den tradisjonelle cola-smaken som mange fans av Sabeltann-is elsker. En klassiker, men som alltid har føltes litt langtråkig.

Terningkast 6: - Bedre enn originalen. Mye og god smak, elsker colasmaken. Den gullbelagte sjokoladen på toppen setter prikken over i-en

Gjennomsnittlig terningkast: 5