Natt til tirsdag ble den årlige Met-gallaen arrangert i New York, men grunnet den pågående koronapandemien måtte alle gjestene følge langt flere restriksjoner enn tidligere år.

Blant annet måtte alle som deltok på festen kunne vise en negativ koronatest dagen før, ha på munnbind innendørs og være fullvaksinert mot viruset, ifølge motemagasinet Vogue.

Sistnevnte krav førte til at rapperen Nicki Minaj (38) uteble.

Vil gjøre mer research

Det var på Twitter at Minaj mandag gikk ut og delte hvorfor hun ikke var med på den årlige gallaen.

Les også: Billie Eilish overrasket på den røde løperen

«De vil at du skal vaksinere deg for Met-gallaen. Hvis jeg vaksinerer meg er det ikke for det. Det vil være fordi jeg har gjort nok research. Det jobber jeg med nå. I mellomtiden: Ta vare på dere selv. Bruk munnbind som holder seg godt på ansiktet, ikke et løst et», skrev rapperen i Twitter-innlegget.

Videre skrev hun en noe bisarr melding, der hun blant annet hevdet at en kamerat av fetteren hennes ble impotent etter vaksinen.

Minaj er altså ikke fremmed for å ta vaksinen, men ønsker å undersøke den nærmere. Hun skriver også i et innlegg at hun trolig kommer til å ta den for å kunne gjøre jobben sin og dra ut på turné rundt om i verden i fremtiden.

Latterliggjøres på Twitter

Minajs innlegg har ikke gått ubemerket hen, og selv om hun får mye støtte har flere vært kritiske til uttalelsene.

Kritikken går ikke på det at hun ikke vil vaksineres enda, men på bivirkningene hun hevder at kan oppstå. Blant dem som går hardt ut er de lokale helsemyndighetene i Sydney.

Les også: Anniken Jørgensen bekrefter ny kjæreste

I et innlegg på Twitter skriver de at de lover å overlate rapping til Minaj hvis hun overlater medisinfaget til legene.

Innlegget viser et bilde der de vanligste bivirkningene av vaksinene er ramset opp, mens de ved siden av har delt et bilde av Minajs tweet om fetterens impotente kamerat med teksten: «Dette er hva som ikke skjer etter COVID-19-vaksinering».

Slår tilbake mot kritikken

Helsemyndighetene i Sydney er imidlertid ikke de eneste som har fått med seg Minajs uttalelser.

Valget om å droppe Met-gallaen grunnet vaksinekravet har blitt skrevet om i medier verden over, noe Minaj selv har fått med seg. I en rekke innlegg på Twitter forsvarer hun valget.

Rapperen mener blant annet hun blir misforstått.

«Vær så snill, fortell meg hvor jeg sa at jeg er 'bekymret' for noe», skriver hun til et skjermbilde av en artikkel der det står at hun er bekymret for hovne testikler som følge av vaksine.

«Jeg er glad dere får se hvordan mediene virkelig funker», fortsetter Minaj.

Videre har hun delt flere innlegg der hun får støtte fra fansen, og påpeker igjen at hun bare vil gjøre mer research.