Det begynner å tilspisse seg i årets sesong av kjendisutgaven av «71 grader nord», der kun fem deltakere er igjen for konkurrerer om å bli «Norges tøffeste kjendis».

I kveldens episode av det populære TVNorge-programmet får de gjenværende deltakerne, Iman Meskini (22), Thomas Alsgaard (47), Silje Norendal (25), Mini Jakobsen (53) og Niklas Baarli (30) nok en gang bryne seg på en litt luftigere utfordring.

På en seng, montert midt i en fjellvegg som stuper rett ned i havet, overnatter de fem gjengværende konkurrentene. Det er lett å skjønne at deltakerne mister pusten av den slående utsikten, der de koser seg i solnedgangen med god mat og drikke.

For Baarli sin del er det imidlertid ikke bare vakker utsikt og natur som ble en av høydepuntene under søndagens utfordring.

Se klippet øverst i saken!

Mistet høydeskrekken

I starten av Baarlis opphold under konkurransen slet 30-åringen enormt med høydeskrekk.

- I første eller andre episode sitter jeg å griner i en fire meter høy skrent fordi jeg er så redd for høyder, sier Baarli til Nettavisen og ler.

- Jeg kunne bli redd bare av tanken på høyder, legger han til.

I dag er imidlertid skrekken helt borte. I søndagens episode sitter han blant annet å dingler med bena fra sengen som er flere hundre meter over vannet.

- Den forsvant i forrige episode etter at vi klatret. Jeg klarer ikke forklare hvorfor. Det var som om noen bare slettet den fra hukommelsen min, sier han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Tror han lyver

Etter at Baarli kom hjem til Oslo igjen, har han ikke testet om høydeskrekken fremdeles er forsvunnet. Han har heller ikke gjort noen ytterligere forsøk på å finne ut hvorfor skrekken forsvant så plutselig.

- Det er faktisk veldig merkelig. Det må ha vært en form for eksponeringsterapi eller noe sånt, sier han.

- Det er faktisk flere som tror jeg løy om høydeskrekken min. Jeg har fått meldinger fra folk som tror at jeg bare gjorde meg til foran kameraene for å skape god TV, ler han.

Ifølge Baarli er det imidlertid helt sant at han ble kvitt høydeskrekken under deltakelsen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

- Jeg må jo faktisk ut å teste om den fremdeles er borte, sier han entusiastisk.