– Det er en uendelig ære å «lande» så store jobber i TV 2. Man blir jo ydmyk av mindre. En aldri så liten barndomsdrøm som går i oppfyllelse, dette, sier Niklas Baarli (32) via en e-post fra TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til VG.

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at tidligere programleder for «Farmen», Mads Hansen (38), måtte ta et valg som gjorde at han måtte gi fra seg «Farmen»-jobben etter to sesonger.

Les også: Dette skal Mads Hansen gjøre nå

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter overfor Nettavisen at det er Niklas Baarli som vil ta over stafettpinnen for Hansen.

– Niklas har gjort en solid jobb for oss i TV 2 i ulike roller over lengre tid, og er blitt en viktig profil for oss. Vi gleder oss til å se han i både glamorøse «Gullruten» og som programleder i seerfavoritten «Farmen», sier Haldorsen i en e-post.

Niklas Baarli har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser. I en e-post fra TV 2s pressesjef blir samme uttalelser gitt til VG også gitt til Nettavisen.

Høstet kritikk med «Farmen»-deltakelse

Baarli har selv erfaring fra «Farmen»-konseptet. I vinter var Baarli å se på skjermen i «Farmen kjendis» sammen med blant andre Sophie Elise Isachsen (27) og Dorthe Skappel (59).

Les også: Reagerer på TV 2-gjenbruk: – Skaper en kjendis og utnytter det kommersielt

Deltakelsen til Baarli vakte mye oppmerksomhet, der enkelte TV-seere reagerte på det de omtalte som usmakelige oppførsel fra Baarlis side. Spesielt høstet Baarli kritikk for måten han håndterte ulike situasjoner inne på gården.

– Det har vært litt turbulent de siste ukene, og det har vært en litt rar og helt ny opplevelse for meg. For jeg har vel aldri opplevd at noe jeg har gjort på TV har skapt såpass mye oppstyr, uttalte Baarli til Nettavisen den gang.

På et tidspunkt opplevde Baarli at kritikken også tok nye høyder. Under «Frokostshowet» på P5 avslørte Baarli at han hadde sluttet å lese kommentarfelt etter at han hadde mottatt en voldstrussel i innboksen.

I et tidligere intervju med Nettavisen fortalte Baarli at det kom inn flere tilbakemeldinger som var av det mer grove slaget. Ifølge Baarli vurderte han å gå til en politianmeldelse for enkelte av meldingene han hadde fått.

– Nå har TV 2 tatt saken, så jeg vet ikke helt hvor det ligger i løypa. Jeg vet det er vurdert å gå videre med det, sa Baarli til Nettavisen den gang.

Lang TV-erfaring

«Farmen» er imidlertid ikke det eneste TV 2-programmet Baarli har figurert i. De siste sesongene har han vært å se i «Sofa» sammen med ektemannen Benjamin Silseth (31), og nå for tiden er han aktuell med sitt eget TV 2-program «Alt min far ikke har lært meg».

De siste årene har han også ledet «God kveld Norge» sammen med Dorthe Skappel og Sophie Elise.

Niklas Baarli er for mange kjent fra da han ledet NRK P3 fra 2010 frem til 2017. I Januar 2018 ble han programleder for Morgen på Radio 1 sammen med Samantha Skogrand og Ken Wasenius-Nilsen. Radiojobbene ser det imidlertid ut til at Baarli fortsatt liker å klamre seg fast i. Ved siden av TV-jobbene leder Baarli i dag frokostshowet på P5 sammen med Vida Lill Berge og Stian Røste.