JERNBANETORGET (Nettavisen): Niklas Silseth Baarli (34) er kjent som programleder, TV-profil, og radiovert, og er for mange kjent fra blant annet «Gullruten» og «Farmen».

I tillegg har Baarli hatt sin egen TV-serie, «Alt min far ikke har lært meg», sammen med sin far, Lars Baarli, som gikk på TV 2 i fjor.

Les også: Måtte evakuere på direkten: – Aner ikke hva som skjedde

Gjennom årene har Baarli snakket åpent om farens kreftdiagnose, som han har slitt med i flere år. Lars Baarli har vært gjennom krefttyper gjennom årene, og lenge så det mørkt ut for faren.

Da Nettavisen møter 34-åringen under Podimo sin live-festival, kan derimot Baarli dele en gladnyhet om faren.

– Det går veldig bra med pappa for øyeblikket, han er akkurat blitt kreftfri, forteller en fornøyd Baarli til Nettavisen.

– Som å få livet i gave

Det er en knapp måned familien fikk den positive beskjeden, noe Baarli beskriver som fantastisk – ettersom de nærmeste hadde forberedt seg på det verste.

– Pappa hadde blitt slått av alt, og var egentlig sendt hjem for å dø. Men så fikk han behandling likevel, til tross for hva legen egentlig hadde tenkt til å gi han. Så det er et lite mirakel, sier 34-åringen.

Les også: Benjamin Silseths Pride-bok for barn hetses

Faren til Baarli er for tiden i Spania og nyter livets glade dager. Ifølge Baarli ligger han strålende fornøyd på en solseng og drikker en iskald «cerveza».

– Det er helt sinnssykt. Det føles ut som å få livet i gave, spesielt for pappa. Også føles det ut som at man nå har fått enda en sjanse til å bli bedre kjent og nyte livet sammen, forteller Baarli.

Nettavisen har vært i kontakt med Lars Baarli som er kjent med at saken publiseres.

Et seigt helvete

Nylig delte Baarli et Instagram-innlegg om at han deltok i Bergen City Maraton iført brannmannsutstyr til ære for faren og brannmenn mot kreft.

– Pappa har vært brannmann hele livet, og brannmenn er veldig overrepresentert i kreftstatistikken. Så for å hjelpe til å få mer oppmerksomhet i denne saken, så dro jeg på meg brannmann-utstyret og løp sammen med de andre, forteller Baarli og legger til:

– Det var et seigt helvete, men det var verdt det.

Pappaen til Baarli ble med opp til Bergen for å se på løpet, og 34-åringen legger ikke skjul på at det ble en rørende affære.

– Han hadde en lite tåre i øyekroken, og jeg tror han syntes det er flott at man gjør et lite tak for denne saken. Det er en sak som er veldig viktig for han, sier Baarli.