Onsdagens «Farmen kjendis» byr på både følelser og raseri, da storbonde Øyunn Krogh (26) trosser en allerede etablert strategi blant deltakerne og tar et upopulært valg på gården.

Tidligere denne uken ankom nemlig Marna Haugen (40) gården etter å ha vunnet «Torpet» – noe som førte til jubel blant de mannlige deltakerne. Fra start har nemlig kjendisene på Bøensætre gård hatt en avtale om at alle som kommer inn som utfordrere skal bli valgt til førstekjempe.

Les også: «Farmen kjendis»-Vebjørns kone fikk truse-nekt av TV 2: – Fikk aldri se den

Dermed trakk mannfolkene på gården konklusjonen at de var sikret inn i finaleuken, men slik ble det ikke.

Krogh tok nemlig en helomvending rett før førstekjempevalget, og valgte Heine Totland (51). Som følge av dette er det jentene som er sikret en plass i finaleuken, da Totland må velge en av samme kjønn til årets siste tvekamp.

Og det uventede valget falt mildt sagt ikke i god jord hos alle.

– Både flaut og pinlig

Spesielt Niklas Baarli (32) reagerer på Kroghs løftebrudd, og er fortsatt den dag i dag helt uenig i valget hennes.

– Jeg mener fortsatt at Øyunn burde holdt seg til avtalen vi hadde. En avtale er en avtale, og hadde det vært omvendt så hadde jeg holdt meg til den. Og det tror jeg alle de andre gutta hadde gjort, også. Så det er beinhardt, men hatten av til Øyunn for å ta et beinhardt valg, sier Baarli til Nettavisen.

Sin egen reaksjon har han derimot litt blandede følelser om.

– Jeg tenker at gud, så artig det er hvor hardt man lever seg inn i et realityprogram. Det er jo både flaut og pinlig at man blir så opprørt over noe som ikke betyr noe som helst i den virkelige verden, uttaler 32-åringen og legger lattermildt til:

– Det er noe flaut med en voksen mann som blir illsint over at noen velger en førstekjempe i et fiktivt univers. Men det er den bobla, og Niklas Baarli ble veldig grepet av den bobla.

– Nå snakker han i tredjeperson også, som en gal mann, ler «God kveld Norge»-programlederen.

Les også: Hudfletter kanin-slakting på «Farmen kjendis»

Advart av produksjonen

Øyunn Krogh var allerede før valget klar over at det kom til å komme reaksjoner på valget hennes.

– Jeg så jo for meg litt reaksjoner med tanke på at guttene hadde vært ganske truende. Ikke at noen hadde truet meg direkte, men de hadde en holdning der det var tydelig at jeg måtte holde den avtalen. Så jeg skjønte jo at valget mitt kunne forårsake ganske sterke reaksjoner basert på hvordan de var, forteller 26-åringen overfor Nettavisen og legger til:

– Også husker jeg at jeg fikk beskjed fra en fyr i crewet rett før jeg skulle ta valget at det kunne hende at noen kom til å gå før jeg var ferdig med å snakke. For de har jo sett hva folk sier i sync og vet mye mer enn oss. Og de har jo ikke lov til å si det til oss, men han skjønte at jeg kom til å bli slaktet. Så jeg fikk en advarsel – de var klar over at det ville bli brutalt.

I begrunnelsen for valget sier Krogh blant annet at guttenes plan om å sabotere dersom hun brøt avtalen var en medvirkende faktor, i tillegg til at hun reagerte på hvordan de feiret og jublet da Marna Haugen kom inn på tv-gården.

Sistnevnte mener Baarli var en dårlig unnskyldning.

– Jeg føler at det å skylde på den reaksjonen vi hadde er en veldig enkel utvei for å forsvare valget sitt. Så det tenker jeg bare er smart for Øyunn å si. Selvfølgelig blir vi glade når vi tror vi er i finaleuka. En high five må være lov, og når vi først skulle feire og juble så gjemte vi oss i baksthuset, sier han.

– Jeg vet ikke hvor mer skånsomme vi kan være jeg, enn å gjemme oss som en gjeng med idioter, legger han til.

Krogh mener derimot Baarli i så fall gjorde det samme uken før, og forklarer bakgrunnen nærmere.

– Til det kan jeg vel bare si at han i så fall var et prakteksempel på det samme uken før, da han sa at han valgte Kjersti for å redde Adam. Så det smalt jo fra rett kjeft.

26-åringen følte nemlig på urettferdighet allerede da Haugen kom inn, ettersom jentene på gården hadde vært langt mer utsatt en guttene i løpet av gårdsoppholdet. Så da guttenes fokus heller ble avtalen enn urettferdigheten, ble feiringen i tillegg toppen av kransekaka for Øyunn Krogh.

– Det er noe med at når noen sitter med tårer i øynene så danser du ikke cha-cha foran dem på gårdsplassen, sier hun.

Flau over egen reaksjon

Krogh har ikke angret på valget sitt i ettertid, da hun følte det var riktig der og da. Baarli angrer heller ikke på sin egen reaksjon, selv om han erkjenner at det er litt pinlig å se på.

– Jeg synes det er veldig flaut å se min egen reaksjon når hun begynner å krangle med meg. For den er helt utrolig barnslig. Jeg holdt på å krype ut av mitt gode skinn da jeg så det på skjermen, ler han, og erkjenner at han kanskje kunne gjort noen ting annerledes og valgt ordene sine med omhu.

Baarli sier nemlig blant annet at «Farmen kjendis»-kollegaen er et «ræva menneske» etter førstekjempevalget.

Det er sagt i affekt, så det er noe som ble sagt mens jeg var illsint. Jeg mener selvfølgelig ikke at Øyunn er et ræva menneske. Men det går en kule varmt inne på «Farmen» der.

– Og kunne jeg brukt andre ord og gått tilbake i tid så hadde jeg jo gjort det, sier han.

Les også: Avslører «skjulte» beskjeder fra kjæresten under «Farmen»-oppholdet

Krogh tar seg imidlertid ikke særlig nær av Baarli-utsagnet.

– Det er ikke overraskende at han sa det. Han lyste ganske tidlig ut at han følte det. Vi var jo veldig uenige, og det viste han til meg og, så det går helt fint. Men jeg tenker at jeg er veldig glad for at jeg ikke reagerer på samme måte, sier hun.

Reaksjoner fra seerne

Dette er ikke første gangen Baarli reagerer kraftig på noe som skjer inne på «Farmen kjendis»-gården.

For noen uker tilbake var han blant dem som reagerte kraftigst da Adam Ezzari valgte å tømme storbondehuset for alkohol, og denne gangen er det altså et kontroversielt førstekjempevalg som får begeret til å renne over for ham.

Flere tv-seere har også bitt seg merke i Baarlis oppførsel på gården, og i kommentarfelt rundt om er det mange som uttrykker misnøye over hvordan han håndterer enkelte situasjoner. Det kan Baarli forstå, men samtidig påpeker han at «Farmen kjendis» tross alt er et underholdningsprogram.

Les også: Alkohol-nekt på «Farmen kjendis» skaper sterke reaksjoner: – Bikket over til et diktatur

– Jeg går jo inn i ting med hud og hår, også «Farmen». Jeg glemmer kanskje at ting skal på TV, og leverer underholdning med hele meg. Og det er nok splittet hvor gøy folk synes det er, forteller programlederen og legger til:

– Det kan jeg forstå, og det må jeg bare leve med. Men jeg melder høyt og tydelig i både øst og vest, mot meg selv, også.

– Det er nå bare sånn jeg er, så får det være opp til folk om de synes det er gøy eller ikke, fastlår han.

Har begravd stridsøksen

Selv om det gikk en kule varmt mellom Baarli og Krogh inne på gården, er det ikke noe ondt blod mellom dem i dag.

– Det ble jo ikke det samme, men vi ble venner igjen. Vi kom oss over det og snakket sammen som vanlige mennesker, sier Krogh, men legger til at de ikke har hatt så mye kontakt.

– Vi følger hverandre på Instagram og liker hverandres bilder, så det er ikke noe fiendtlighet. Så bestevenner er vi ikke – men jeg er ikke redd for å møte Niklas igjen, ler hun.

Dette bekrefter også Niklas Baarli.

– Jeg har ikke møtt Øyunn siden vi var på «Farmen», men jeg gleder meg til å se henne på finalefesten. Og som jeg har sagt gjentatte ganger til de som mener jeg er slem mot de andre og at det sikkert er dårlig stemning: Vi er ferdige med det, sier han og fortsetter:

– Jeg tror folk lar seg krenke på vegne av andre, og det må de slutte med. For vi deltakerne har det veldig fint med hverandre. Det virker nesten som seerne er hardere rammet av realitybobla enn det vi er – og jeg er ganske hardt ramma.

Baarli har tidligere aldri lagt skjul på at han til tross for å stort sett være glad også kan bli veldig sint, og han har blant annet fortalt om en svarteliste han har med folk han misliker. Om Krogh er på svartelisten, vil han ikke si noe om.

– Ingen kommentar, svarer «Farmen»-deltakeren og ler godt.