«Farmen kjendis» har sørget for overskrifter på godt og vondt denne sesongen. Spesielt «God morgen Norge»-programleder Niklas Baarli (32) har stått midt i flere av stormene de siste ukene.

Les også: Niklas Baarli pinlig berørt etter voldsomt tv-raseri: – Helt utrolig barnslig

Enkelte TV-seere har reagert på det de omtaler som Baarlis usmakelige oppførsel og hvordan han har håndtert enkelte situasjoner inne på gården. Blant annet etter forrige ukes eskapader etter Øyunn Kroghs upopulære valg.

– Det har vært litt turbulent de siste ukene, og det har vært en litt rar og helt ny opplevelse for meg. For jeg har vel aldri opplevd at noe jeg har gjort på TV har skapt såpass mye oppstyr, sier Baarli til Nettavisen.

Vurderer anmeldelse etter voldstrussel

Tidligere har programlederen uttalt overfor Nettavisen at folk må få mene hva de vil om ham, men etter at kritikken eskalerte fra uhyggelige tilbakemeldinger i kommentarfeltet i sosiale medier til mer alvorlige trusler fikk pipa en litt annen lyd.

Under «Frokostshowet» på P5 for kort tid siden avslørte Baarli at han hadde sluttet å lese kommentarfelt etter at han hadde fått en svært brutal melding i innboksen.

– Her i går kom det en melding hvor det står: «Håper jeg treffer deg i Oslo. Jeg skal slå deg i trynet for hver jævla dumme kommentar du ga på Farmen. Det betyr at du vil se gul og blå ut, din jævla retard». Rett og slett en voldstrussel, leste han til programlederkollegene under radiosendingen.

Les også: Alkohol-nekt på «Farmen kjendis» skaper sterke reaksjoner: – Bikket over til et diktatur

Ifølge Baarli ble han både både skjelven og uggen av meldingen, og fortalte at han hadde sett seg over skulderen på vei til jobb som følge av den grove meldingen.

– Man blir jo alltid litt redd når folk truer med å banke deg opp fordi du har sagt noe på TV som de ikke liker. Det føles litt smått absurd. Jeg aner ikke hvem disse menneskene er, så jeg aner jo ikke om de bor i nærheten eller ikke. Så man blir litt ekstra på vakt. Men det har jo gått fint.

Les også: Pakker sakene og raser etter «Farmen kjendis»-valg: – Fikk ikke med meg hva som egentlig foregikk

Ifølge Baarli har det kommet inn flere tilbakemeldinger som har vært av det mer grove slaget. Han innrømmer at han har vurdert å gå til en politianmeldelse.

– Nå har TV 2 tatt saken, så jeg vet ikke helt hvor det ligger i løypa. Jeg vet det er vurdert å gå videre med det, sier han.

– Ikke representative for det norske folk

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter det Baarli sier:

– Det er riktig at TV 2 vurderer å anmelde en av truslene som er kommet mot Niklas. Utover det har ikke TV 2 noe mer å legge til saken nå, sier pressesjefen i en e-post til Nettavisen.

Baarli er ikke helt sikker på hvorfor enkelte seere lar seg engasjere og provosere såpass mye at de velger å gå til personangrep og trusler, men han tror det kan ha noe med at «Farmen kjendis» er et såpass stort og populært tv-program å gjøre.

– Det er helt umulig å si, men det har vel noe med at det er så mange seere å gjøre. Så av de i gjennomsnitt 650.000 seerne som ser hver episode, så er det vel 3-4000 som går fullstendig bananas. Og de er veldig vokale, så man ser dem veldig godt i kommentarfeltet, sier 32-åringen og legger til:

– Men så har man jo lært én ting i livet, og det er at folk i kommentarfeltet ikke er representative for det norske folk.

Les også: «Farmen kjendis»-Vebjørns kone fikk truse-nekt av TV 2: – Fikk aldri se den

Tar en pause fra reality

Til tross for at Baarli har måttet stå i noen stormer i løpet av sesongen, angrer han ikke på deltakelsen.

– Jeg angrer ikke. Det var kjempegøy å være med, sier Baarli.

Samtidig har han blitt en erfaring rikere som følge av alt som har skjedd rundt ham.

– Det er jo en fin erfaring å ta med seg også, på en måte. Det å vite hvordan det føles å stå midt i en slags mediestorm, sier programlederen – som tror han skal ta en liten reality-pause.

– Jeg tenker at hvis det er et gøy nok programtilbud så skal jeg vurdere det. Men nå har jeg vel vært med på det meste av det som har vært interessant, deler 32-åringen og legger til:

– Så jeg tenker at min realitykarriere tar seg en naturlig pause nå, for nå har jeg tross alt vært med på alt det jeg ville.