Mandag er den joviale og treningsglade familien fra Ålesund tilbake på TV-skjermen ettersom sesong fire av det populære realityprogrammet «Funkyfam» har premiere. Her får seerne nok en gang et innblikk i treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand (33) og familiens liv.

Denne sesongen byr på en rekke private øyeblikk, hvor seerne får vitne både fødsel, tøffe valg og nye kjærester.

En som derimot ikke har funnet kjærligheten helt ennå er familiens matriark, Trude Vasstrand (58).

Overfor Nettavisen kan 58-åringen avsløre at hun er åpen for å møte noen, men at det stilles krav fra spesielt ett av barna.

Stiller høye krav

Gjennom tre sesonger har Vasstrand vært åpen om at hun trives godt alene. Selv om hun ikke føler på et voldsomt press fra familien, har barna uttrykt et ønske om at moren skal en dag finne kjærligheten.

– Jeg tror kanskje de er litt redd for at de må ta seg av meg dersom jeg ender opp alene, sier hun og ler.

– Men jeg tror ikke at de ønsker at jeg skal være alene, legger hun til.

Les også: «Funkygine» klar for «Skal vi danse»-revansje etter raseriutbruddet: – Jeg har blitt mer moden nå

Selv tror hun årsaken kan være at barna ikke liker å være alene selv, hvor hun spesielt peker ut eldstebarnet Jørgine.

– De liker ikke å være alene. Jørgine klarer ikke å være alene i fem minutter, mens jeg liker å være alene, forteller 56-åringen.

Eldstedatteren er kjent for å dele sin mening om familiens kjærester, men ifølge 58-åringen er det ikke Jørgine som stiller de høyeste kravene for en eventuell partner. Det er minstebarnet Noah Vasstrand (20).

– Noah har nok strenge kriterier dersom jeg skulle møte noen. I utgangspunktet liker han ingen, samtidig som at han ønsker at jeg skal møte noen, forteller Vasstrand og fortsetter:

– Han er veldig streng.

Vil beholde makten

Familiens yngstemann bekrefter at forventningene er høye og at han ikke godtar hvem som helst som partner til moren.

Til Nettavisen avslører han at et av kravene er at en ny partner ikke skal ta for mye plass.

– Mamma har alltid vært singel, og det har alltid vært henne vi skal høre på. Så at det skal komme en ny person som skulle hatt makt over meg er jeg ikke interessert i, forteller han.

Samtidig er det viktig for 20-åringen at man byr på den italienske kulturen.

Les også: Noah Vasstrand avslører flytting: – Ikke den enkleste å bo med

– Jeg liker at mamma liker italienere, så han må ha den italienske kulturen i seg. Altså at han er åpen til familien, liker å lage mat og er morsom, sier han og legger spøkefullt til at en potensiell stefar bør være en pen mann.

Ville blitt misunnelig

Selv om kravene er høye fra minstesønnen, ønsker han samtidig at moren skal ha noen å tilbringe tiden sin med når hun er alene.

– Mamma takler å være alene helt fint, men når vi blir eldre er det koselig at hun har noen å gå tur med og finne på ting med.

– Jeg tror egentlig at alle barna har sine meninger og krav, men at alle er gira på at hun skal finne seg noen også. Det er litt blandede følelser, sier han.

Les også: «Funkygine» fikk koronasmitte i hus med nyfødt baby: – Utrolig skummelt

Det blir nok imidlertid ikke en dans på roser dersom Trude finner kjærligheten i nærmeste fremtid.

– Jeg tror det hadde vært litt misunnelse der fra min side en stund, men for det meste ville jeg vært glad på hennes vegne, forteller Noah.

Selv om 58-åringen ikke aktivt leter etter den store kjærligheten, forteller hun at hun er åpen for det dersom det plutselig skulle dukke opp en som sjarmerer henne.

– Andre prøver nok mer enn meg. Skjer det så skjer det, jeg har prøvd nettdating, men det var ikke min greie, sier Vasstrand.

Ålesundværingen sier videre at livsstilen hennes gjør det vanskeligere å møte en eventuell partner.

– Jeg bor høyt på fjellet i et rekkehus, går turer på fjellet og går på jobb. Jeg reiser mye for å henge med ungene, så det er ikke mange muligheter jeg har heller, forteller hun.