Tor Hammerø

Noe helt for seg sjøl

Gianluca Petrella, Eivind Aarset og Michele Rabbia serverer noe helt eget.

Gianluca Petrella, Eivind Aarset og Michele Rabbia serverer noe helt eget.

«Alle» vil spille med Eivind Aarset og her kommer den spennende debuten fra en original trio.

Den italienske trommeslageren og elektronikeren Michele Rabbia og vår egen mestergitarist og elektroniker Eivind Aarset har samarbeida ved en rekke anledninger tidligere. Med Rabbias landsmann Gianluca Petrella, på trombone og ymse lyder, har det nå blitt en trio ut av det som tar oss med til steder de færreste av oss har besøkt tidligere.

Sjøl om Aarset nå har pensjonert sitt varemerke - den grå gitaren - for en periode i alle fall, så er sjølsagt dette helt umiskjennelige ved hans lydunivers også til stede ved dette møtet. Dessuten har jeg en solid mistanke om at innspillinga, som er gjort i Udine i Italia i januar i fjor, var i boks før pensjonsalderen inntrådte.

Uansett har de tre laga noe som er et godt stykke utenfor det meste som har vederfaret de flestes sinn. Musikken er i store grad fritt improvisert og kan kanskje karakteriseres som post-ambient eller noe i nærheten. Musikken flyter ganske stille og ganske sakte avgårde og her er det fullt mulig å senke seg ned i dybden musikken byr på og det å bli med på denne unike ferden åpner nye landskap og gir nye utfordringer.

I mine ører er Eivind Aarset en av moderne musikks største landskapsmalere. Det viser han uansett hvor han dukker opp og med disse italienske sjelsfrendene kommer det nok et strålende bevis på det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Michele Rabbia/Gianluca Petrella/Eivind Aarset Lost River ECM/Naxos Norway

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.