Gå til sidens hovedinnhold

Nok en toppblogger trosser reiserådene

Bestilt enveisbillett til Spania.

Etter over et år med pandemi, og strenge reiseråd både innenlands og utenlands har de fleste holdt seg hjemme det siste året.

Likevel er det noen av som har valgt å trosse reiserådene for å ta seg en utenlandsferie. Tidligere i år har flere norske influensere fått kritikk i media for å trosse rådene, blant dem Isabel Raad (26), Sofie Karlstad (23) og Melina Johnsen (25).

Nå drar en ny toppblogger på utenlandsreise. Julia Nyland (28) skriver på sin egen blogg at hun har bestilt seg billett til Spania og at hun reiser i slutten av måneden.

Les også: Isabel Raad bryter sammen på Instagram: – Jeg mister håpet

Bloggeren skriver at hun vet selv det er et egoistisk valg og at hun skjønner folk vil reagere på avgjørelsen om å reise, men at det er riktig for henne å ta turen nå.

Til Dagbladet forteller hun at det er en stund siden hun bestemte seg for å reise, og at hun ikke har en plan for hjemreisen enda.

- Det er ikke sånn at jeg kommer tilbake om ei uke. Jeg skal være der over en lengre periode, i stedet for å sitte her i Oslo og bli deprimert. Selv om det ikke anses som en stengt nødvendig reise, er det riktig for meg, sier hun.

Les også: Nei, Isabel Raad – det er ikke du personlig som er den viktigste nyheten i Norge nå

Forberedt på reaksjoner

Nyland skriver på sin blogg at hun er forberedt på at kritikk når hun tar et kontroversielt valg, men mener selv det er noe hun må tåle.

- Det har kommet en del reaksjoner. Det er ofte mye usaklig som at jeg er en narsissist og dum influenser. Men det er jeg vant til, og jeg bryr meg ikke, sier hun til Dagbladet.

- Jeg har valgt å reise, og det er ingenting som rettferdiggjør det. Jeg følger med på hva som skjer i Spania, og akkurat nå letter de litt opp. Jeg skal ikke hjem til Norge med det første, og hvordan det ser ut her når jeg kommer tilbake kan man ikke spå.

Spania hadde rekordhøye smittetall i februar, men så langt i mars har det avtatt. Totalt har 3,4 millioner mennesker vært smittet i landet, 72 000 mennesker har dødd med coronasmitte siden pandemien brøt ut.

Les også: Smittefrykt etter Isabel Raads fest: Ba alle pålegge seg selv karantene

Reisende fra Oslo må framvise negativ covid-19-test ved innreise til landet. Det er innført portforbud i Spania mellom klokka 23 og 06, samt munnbind uansett avstand til andre personer.

VG meldte for to uker siden om spansk helsepersonell som behandles for blant annet søvnvansker og psykiske problemer som følge av smittetrykket

Les også: Amalia Holm (25) om de intime «Delete Me»-scenene, familiesorgen og den store kjærligheten