CHATEAU NEUF, STORSALEN (Nettavisen): I forrige måned delte NRK-profil Noman Mubashir at han og eksen hadde gått fra hverandre etter 12 år som kjæresten. Bruddet hadde skjedd for et år siden, men Mubashir delte på Instagram at han ikke hadde ønsket å prate om det før nå.

– Jeg har ikke hatt lyst eller energi til å snakke om det før nå. Brudd er alltid vanskelig og trist. Jeg er ikke uvenner med min eks gjennom tolv 12 år, skrev Mubashir på Instagram.

Lørdag kveld var Mubashir på Cheatue Neuf i Oslo hvor han sammen med Emma Ellingsen skal lede årets Regnbuegalla, hvor store og små hverdagshelter i den skeive kampen skal hedres.

– Jeg får mange tilbud

Til Nettavisen forteller Mubashir at tiden etter bruddet har vært vanskelig.

– Brudd kan være vanskelig, og det har vært vanskelig. Noen dager er ikke det så hyggelig, og andre dager går det fint. Jeg tar en dag om gangen, så ser vi hvordan det går etter hvert. Alle som har gått gjennom brudd vet at det ikke så lett, sier han til Nettavisen.

Videre forteller Mubashir at han ikke har planer om å begynne å date i nærmeste fremtid.

– Jeg har ikke lyst på kjæreste. Jeg er ikke klar for det, forteller han til Nettavisen.

Likevel er det ikke på mangelen på tilbud som stopper den ny-single 48-åringen.

– Jeg får mange tilbud da, og det er hyggelig, legger Mubashir lattermildt til.

Sto fram som homofil etter kongens tale

Mubashir har vært i rampelyset i en årrekke, og har ledet flere av statskanalen storsatsninger siden han begynte i kanalen i 1997. Blant annet ble han den første nyhetsoppleseren med minoritetsbakgrunn på norsk TV.

Det var imidlertid ikke før i 2016 at Mubashir sto fram som homofil. Det gjorde han etter den velkjente talen til Kong Harald under en hagefest på slottet.

I et intervju med VG i forbindelse med talen, sto han fram som en mann som tilhører "tre ulike minoriteter".

«Jeg svarte at jeg tilhører tre ulike minoriteter; muslim med pakistanske røtter og homofil. Ikke den enkleste kombinasjonen siden det har plaget meg i mange år, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper i sin fornuftige, rause og inkluderende tale», skrev han på Facebook i etterkant av intervjuet.

I intervjuet med VG la ikke Mubashir skjul på at han ble veldig rørt talen til kong Harald.

– Noen vil kritisere talen for å være pompøs og naiv. Men for meg er den fylt med kjærlighet, omtanke og toleranse. Selv tilhører jeg flere minoriteter (muslim med pakistanske røtter og homofil), ikke den enkleste kombinasjonen så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper, sa han til VG.