Tor Hammerø

Norah Jones: «Begin Again»

Plateanmeldelse

Norah Jones leverer det fansen forventer nok en gang.

Norah Jones leverer det fansen forventer nok en gang.

Vi vet sånn cirka hva vi får når Norah Jones kommer med noe nytt. Slik er det også denne gangen.

Siden Norah Jones (40) slo gjennom med et brak i 2002, har hun gitt oss flott og varm musikk i grenseland som har henta fra jazz, pop, folk, country og gudene vet hva. Bare debutalbumet «Come Away with Me» solgte over 20 millioner eksemplarer og Jones har ikke sett noen voldsom grunn til å gjøre store forandringer på oppskrifta siden den gang.

Årets visittkort er likevel noe annerledes. Ikke musikalsk kanskje, men konseptet er noe forskjellig fra det vi har blitt vant til.

Den knappe halvtimen «Begin Again» varer er nemlig satt sammen av sju låter som har vært unnfanga som singler, men som vi altså får samla her for første gang.

Innspillingene er gjort i løpet av 2018 og 19 og Jones har samarbeida med folk hun har sett fram til å spille med som tangentist og produsent Thomas Bartlett, trommeslageren Brian Blade og gitaristen Jeff Tweedy. Instrumenteringa varierer fra spor til spor, fra små intime duoer til heftigere saker med fullt komp og blås.

Ellers er oppskrifta på det musikalske planet bortimot som før. Med hjelp fra sine nevnte venner så har Jones skrevet all musikk og alle tekster og vi befinner oss fortsatt i den vakre, lettfattelige, varme og ofte intime sfæren som Jones bortimot har skapt sjøl.

Er du av typen som har digga Norah Jones tidligere så kommer du også til å gjøre det denne gangen. For dere som har ønska en ny Norah Jones så skjer det ikke denne gangen heller.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Norah Jones Begin Again Blue Note/Universal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.