Gå til sidens hovedinnhold

Nordsjø-fisker tar av på TikTok - «Fisherbenny» har over 800.000 følgere

Benjamin Bakke - eller «Fisherbenny» som han heter på TikTok - gjør stor suksess. Og det er ikke først og fremst nordmenn som følger han.

Se videoen som «Fisherbenny» ble kjent med her:

Kun nylig ble nordmannens profil verifisert i TikTok-appen. Benjamin Bakke (24) kommer fra Søgne i Vest-Agder og jobber som fisker. Han forteller til Nettavisen at han tror det skjedde fordi profilen hans vokste så fort. I skrivende stund har han 831.900 følgere på kontoen «Fisherbenny».

Der deler Bakke videoer fra livet i Nordsjøen og Skagerrak. Inne på profilen kan man se alt fra sortering av reker til hav-utsikt, og en steinbit som biter en cola-boks.

Les også: Ingen så på videoene hans - så spilte han inn med katten: – Det beste jeg har sett

Videoen av steinbiten har nå blitt sett av 14 millioner på TikTok. Du kan se videoen øverst i saken. De elleville seertallene på steinbit-videoen inspirerte Bakke til å lage enda flere videoer.

- Jeg får masse artige kommentarer og noen ganger svarer jeg i en video, sier han.

Her kan du se en video hvor Bakke svarer en følger:

Han forteller at mange av kommentarene inkluderer filmkarakteren Jack Sparrow fra Pirates of the Carribean-filmene (spilt av Johnny Depp). Derfor lagde han for en stund siden en TikTok-video som forklarer hvorfor Jack Sparrow går som han gjør. Den videoen har i skrivende øyeblikk blitt sett av nesten fem millioner- du kan se den i videoen øverst i saken.

Bakke jobber fulltid som fisker og tjener ikke noe ekstra på TikTok-tilværelsen, men er ikke fremmed for å gjøre kommersielle samarbeid.

- Om jeg hadde fått tilbud om å representere noe jeg faktisk liker, så kunne jeg gjerne ha vist det frem på profilen min, sier han.

Følger-skaren er mennesker fra hele verden. Det er heller ikke nordmenn som er den største delen av følgerne til Nordsjø-fiskeren.

- Det er mye amerikanere, tyskere og meksikanere. Norge er på femte plass av nasjonalitetene som følger meg, forteller Bakke.

- Hva synes kollegene dine om TikTok-karrièren din?

- De syntes det bare er gøy. Jeg filmer kun når jeg har tid og ikke når jeg jobber.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler