Neste uke kommer den etterlengtede «Black Widow»-filmen fra Marvel Studios endelig til Norge. Hovedrollen selv er «Natasha Romanoffs» spilt av stjerneskuespiller Scarlett Johansson (36).

Johansson ble observert i Sæbø for to år siden da filmen fortsatt var under innspilling og flere har i ettertid undret seg over om Norge skulle få en liten del av det store Marvel-universet.

Torsdag kom de første bildene storfilmen, og der ser vi en Scarlett Johansson i karakter på en ferge med norske fjorder med fjell.

Les også: Serieguiden: Dette må du vite om Loki

Forblir norske

Scenene fra Sunnmøre vil forbli norske også i filmen, i motsetning til da Tom Cruise spilte inn «Mission Impossible» fra Preikestolen men scenene ble lagt til India i filmen.

I en pressemelding fra Disney opplyses det at Johansson karakter faktisk er i Norge, og uten å røpe for mye av filmens plot: hun er der av en god grunn.

– Det er en god grunn til at Natasha Romanoff er i Norge, sier medprodusent Brian Chapek.

– Secretary Ross is jakter Natasha for å ha brutt Sokovia -avtalen. Hun kommer seg til Norge der hun driver mye selvransaking. Hun er på rømmen, men det er bare starten på problemene hennes, opplyser han.

Filmingen foregikk to dager i Sæbø og fortsatte deretter til Trollstigen.

– Sæbø er byen like ved Natashas trailer, hennes trygge sted. Hun tar bilfergen og vi ser utrolige norske fjorder, sier location manager Jamie Lengyel.

– Vi valgte Norge fordi det ga oss disse vidstrakte landskapene, og spesielt naturen får fram så mye av hvor Natasha var i livet sitt og blir et vendepunkt for henne, sier han.

Seks filmer

Handlingen i «Black Widow» er lagt før «Avengers: Infinity War», rett etter «Captain America: Civil War». Men vi får ifølge informasjonen fra Disney tilbakeblikk fra hva som formet Romanoff.

Siden hun dukket opp første gang i «Iron Man 2» i 2010, har Black Widow vært med i seks Marvel-filmer.

Under kan du se traileren for filmen som har premiere på kino 7. juli og Disney+ Premier Access 9. juli:

Les også: Serieguiden: 10 nye Marvel-filmer og serier, og de beste seriene du har gått glipp av