Tirsdag 21. februar ble det født to løvetamariner i Dyreparken i Kristiansand. Det er første løvetamarinfødsel på norsk jord.

- Det er fantastisk gøy at det endelig har kommet løvetamrinunger i Dyreparken, sier biolog i Dyreparken, Helene Axelsen.

Foreldrene kom til Norge høsten 2014, fra London og København Zoo. Dyreparken har hatt løvetamariner tidligere, men dette har kun vært hanner.

De første ukene av de to små ungenes liv har gått med på å kun henge på mor og å drikke melk, og først når de er et par måneder gamle begynner de å bli mer selvstendige og vende seg til fast føde, opplyser biologene i Dyreparken.

En fullvoksen løvetamarin, som kjennetegnes ved en karakteristisk manke rundt hodet, veier mellom 400 og 800 gram og måler 20 – 36 centimeter. Dyret er naturlig utbredt i skogen i Brasil, og var for få år siden nesten utryddet.

Løvetamarinene er fortsatt klassifisert som sterkt truet på IUCNs rødliste. Hovedtruslene til løvetamarinen er ødeleggelse og fragmentering av leveområdene og jakt for å få tak i den fine pelsen.

Fødselen er en del av et bevaringsprogram, og de to løvetamarinungene blir sannsynligvis sendt av gårde til andre dyreparker som er med i programmet.

(©NTB)

Har du sett disse?