– Vi fikk umiddelbart beskjed om at feilen ikke ville få noen konsekvenser for avviklingen av juryprøven. Derfor har NRK valgt å levere en formell klage, opplyste pressekontakt Andreas Blaauw-Hval.

Klagen innebærer at Norge krevde å få gjøre framføringen på nytt. Klagen ble imidlertid avslått av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Les også: KEiiNO gjorde stort hopp på bettinglisten etter Eurovision-semifinalen

Skuffet delegasjonsleder

– Vi er selvfølgelig svært skuffet over avgjørelsen og håper det ikke vil påvirke juryen i negativ retning, sier Stig Karlsen, NRKs delegasjonsleder.

Ifølge NRK skal skjermen ha blitt svart ved to tilfeller på kort tid, og da bildet kom tilbake igjen, skal kameraoperatøren ha vært synlig.

Prøven, som ble holdt sent fredag kveld, danner grunnlaget for fagjuryenes vurdering og dermed halvparten av resultatet og er dermed svært viktig.

Les også: Slik reagerte Twitter på Norges semifinale-opptreden

Skjerf rundt halsen

Da bandet gjorde entré sammen med de øvrige finaleartistene under den første finaleprøven tidligere fredag, hadde joiker Fred Buljo et stort skjerf rundt halsen.

NRKs pressekontakter opplyste til NTB at skjerfet var «kun preventivt», og Buljo leverte som vanlig kraftfull joik under prøven.

De norske artistene har hatt et omfattende program de siste dagene. De startet fredagen med 17. mai-frokost hos den norske ambassadøren i Tel Aviv, Jon Hanssen-Bauer, sammen med resten av NRKs delegasjon og norske journalister. Det var kun få timer etter at de kunne feire avansement fra den andre semifinalen.

Pop, joik og folkemusikk

Etter semifinalen torsdag, ble Norge lest opp som land nummer åtte av dem som gikk videre.

– Vi hadde ventet at vi skulle være siste land ut. Så da vi kom som nummer åtte, var vi veldig glade, for da slapp vi å vente lenger, sa Tom Hugo Hermansen.

Norges bidrag er «Spirit In The Sky», skrevet av Alexandra Rotan, Henrik Tala, Tom Hugo Hermansen, Fred Buljo og Alexander N. Olsson. Låten er enkelt forklart en krysning mellom pop, folkemusikk og joik.

Nederland er favoritt

Av de 26 landene i finalen lørdag er Norge nummer 15 på scenen. Storfavoritt Nederland, som representeres av Duncan Laurence med «Arcade» kommer som nummer 12. Andre land som ligger høyt på listene, er Sverige, Sveits, Russland, Aserbajdsjan, Italia og Island.

Norge ligger for øyeblikket på en tiendeplass på den samlede oddsoversikten til Eurovisionworld , opp fem plasser fra før torsdagens semifinale.

Madonna skal opptre i en pause i lørdagens finale. Det var lenge usikkerhet rundt kontrakten hennes med Den europeiske kringkastingsunionen, men torsdag kveld kom omsider bekreftelsen. (©NTB)