Etter at nesten alle aksjene i familieselskapet Salmar ble overført til Gustav Witzøe i 2011, ble han som 18-åring tidenes yngste milliardær i Norge. Etter dette har han sirkulert på topplistene over Norges rikeste.

– Du kommer fra en vanlig familie med en vanlig oppvekst, jobber du nå for å tjene penger, lurer Fredrik Skavlan.

– Det er i hvert fall ikke det som motiverer meg. Jeg synes det er vanskelig å bli motivert av penger, for å være helt ærlig, sier 28-åringen som ifølge de sist tilgjengelige skattelistene var Norges rikeste. Da sto han registrert med en formue på nesten 21 milliarder kroner.

LES MER: Hamrer løs på rikingliste: – Enorm og uholdbar makt

Går fort lei

Witzøe sier han blir mer motivert av å investere i nystartede bedrifter som har lyst til å utvikle noe.

– Det å få være med på reisen til unge gründere i Norge som har en fantastisk idé og troen på å få til noe revolusjonerende motiverer meg i større grad, utdyper Gustav Witzøe, i det som er hans første TV-intervju noensinne. Noe av grunnen til at han ikke har stilt opp til TV-intervju tidligere er ifølge Witzøe at han er introvert og ikke trives med oppmerksomheten.

Han innrømmer at han har vanskelig for å lande og fort kan gå lei av prosjekter han blir med på.

– Det er startfasen i et nytt prosjekt jeg synes er artigst, det å sette i gang noe. Av og til kan jeg gå litt fort lei, noe som kanskje er en dårlig egenskap, sier 28-åringen.

LES MER: Røkkes Aker og Witzøes Salmar i partnerskap om lakseoppdrett til havs

Ikke bare lett

Han sier livet som laksearving ikke bare er enkelt.

– Det kan være vanskelig når man får så mye lagt i fanget, da får man et ansvar for å forvalte det riktig. Det er store verdier, og man skal ha respekt for det som er skapt og arbeidsplassene som følger med. Jeg ser på det som et stort ansvar. Det kan av og til tynge litt, men det er på ingen måte synd på meg for det, sier han.

LES MER: Witzøes Salmar med gigantbud på konkurrent

28-åringen opplyser at han overhodet ikke er innblandet i den daglige driften av Salmar, selskapet som han arvet etter sin far og som er grunnen til at han i 2019 var Norges rikeste.

Witzøe sier han mangler både motivasjonen og driven som kreves for å gjøre jobben som trengs for å drifte familieselskapet.

– Jeg tror ikke at jeg er riktig mann på riktig plass for å gjøre det nå. Da er det bedre at noen som er ordentlig skikket og motivert for jobben tar den.

– Er penger noe som gjør en lykkelig, spør Skavlan.

– Lykke tror jeg er vanskelig å kjøpe for penger. De ekte tingene i livet som handler om vennskap, kjærlighet, relasjoner og opplevelser sammen med andre er vanskelig å få kjøpt for penger. Det er jeg egentlig ganske glad for, forteller 28-åringen.

LES MER: Per Heimly om Skavlan: - Jeg hatet ham av all min makt