Gå til sidens hovedinnhold

Norsk familie er blitt superhit på TikTok med disse videoene: – Det tok helt av

Over natten ble ble familien fra Kongsberg på mystisk vis svært populære i Japan og Saudi-Arabia. Nå får de over to millioner videovisninger – om dagen.

For en drøy måned siden sto Just Andreas Groven Salvesen (26) og Elizabeth Groven Salvesen (26) fra Kongsberg i verdensmetropolen Los Angeles og ga hverandre sitt «ja».

Ikke bare fikk de hverandre. For presten Tristan Tales, som også er en venn av paret, ga dem et tips skulle gjøre familien på tre til en TikTok-suksess bare en måned senere.

– Han sa vi burde prøve oss på TikTok, fordi Instagram er litt dødt nå. Vi har jobbet litt med hver vår Instagram-konto, men tenkte det var verdt å prøve, forteller Just Andreas Groven Salvesen.

Det skulle vise seg å være lurt av familien.

Les også: TikTok-pappaen berører millioner med dansevideoene til sønnen sin

Lett å vokse raskt

TikTok har i stor grad dansevideoer, men familien Groven Salvesen fra Norge ville gjøre det litt annerledes. De lager koselige og morsomme videoer fra hverdagslivet i Oslo med en baby.

Just Andreas fant ut at kallenavnet @TheNorwegianFamily var ledig og la ut den første videoen, som ble godt mottatt.

– Vi visste ikke mye om TikTok, annet enn at algoritmene der gjør at man kan få mye oppmerksomhet selv om man er en liten konto, og det merket vi ganske raskt, forteller han.

Les også: EU frykter internett kan bryte sammen

Suksessoppskriften

Dermed ble strategien å legge ut én video hver dag de neste 30 dagene, og dét er en suksessoppskrift som har fungert for familien. I hovedrollen er datteren Louisa Amelia på syv måneder.

– Det er enkle videoer som er lett å forstå selv om man ikke snakker norsk, forteller Just Andreas.

Hittil har de bare opplevd å få udelt hyggelige kommentarer, noen ønsker å sende klær til datteren og andre forteller at videoene de lager er dagens høydepunkt for dem.

– Jeg tror folk liker at hun er sin egen person og at hun finner på ting i leiligheten og at det ser ut som hun holder kameraet selv. Hun baker, gjør «pranks» og har hatt fest med kosedyra, forteller pappen.

Han tror videoene er en kjærkommen kontrast til det dystre nyhetsbildet i disse dager.

Les også: Pornosvindlere jager tenåringer på TikTok

Får to millioner visninger daglig: – Det smalt helt plutselig

Bare på én måned har familien på tre hatt en god og jevn økning i følgere og seere, og kontoen har vokst med rundt 1000 følgere om dagen, hovedsakelig fra de nordiske landene.

En dag merket de en underlig endring, da de fikk noen asiatiske kommentarer.

– Man legger inn hvilken region man er i og det virket først som innholdet vårt ble delt til folk som snakker samme språk. Så merket vi disse kommentarene på et asiatisk språk og da så vi at det smalt helt plutselig, det tok helt av. Vi aner ikke hvorfor det skjedde akkurat der, men vi ser det på resultatene.

Plutselig økte TheNorwegianFamily med 8000 følgere på 24 timer. Neste dag var økningen på 18.500 nye følgere.

Dessuten får de rundt to millioner nye visninger av videoene - hver dag. Det er spesielt Japan og Saudi Arabia de har fått stadig økende vekst fra.

– Vi er fortsatt på den kurven nå, så vet ikke hvordan det kommer til å gå eller når det kommer til å flate ut, forteller 26-åringen.

Les også: Dekkskift-sesongen nærmer seg – det kan bety store problemer

Denne videoen tar helt av

Den mest sette videoen deres heter «Hjemme alene» og har i skrivende stund 4,2 millioner visninger.

Se videoen øverst i artikkelen!

– Det er helt utrolig med tanke på at de fleste videoene lå på 20.000 visninger, som vi allerede var ganske fornøyd med. Jeg tror det hun finner på med pizza og smash er veldig gjenkjennelig for alle, uansett land, forteller han.

Just Andreas forteller at de har snakket mye om hvordan de eksponerer datteren.

– Ja, vi har snakket om det flere ganger, men vi tenker at det er like sannsynlig at noen tar et bilde av Kari Nordmann på Facebook og bruker det feil, mener han.

Les også: Oprah Winfrey langer ut mot de vanvittige ryktene om henne

Satser på sosiale medier

Just Andreas jobber som innholdsprodusent og kona Elizabeth studerer jus, så enn så lenge er sosiale medier en sidegeskjeft. De er likevel ikke fremmed for å se om det går å leve av sosiale medier og håper det kan være starten på en karriere.

– Det hadde ikke gjort noe å tjene penger på det, hvis vi kunne levd av å lage hyggelige videoer i stedet for å sitte på kontor, ler Just Andreas.

Naturlig nok har TikTok blitt det store samtaleemnet i leiligheten deres i Oslo, og de har stadig vekk nye idéer til hva de kan gjøre.

– Det vi gjør på TikTok fungerer tydeligvis, så der skal vi fortsette som i dag, men vi har nettopp startet en YouTube-kanal også, og der ser vi for oss at det blir litt annerledes og mer av Elizabeth og meg og livet vårt, avslutter han.

Les mer

Asgeir Borgermoen trekker seg fra «Farmen» etter overveldende beskjed

Les mer

Alt om kraften i PlayStation 5

Les mer

Sandra Lindgjerdet sjekker inn på «Paradise Hotel»: Må kysse alle gutta

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021