Det sier Kyrre Holm Johannessen til VG. Han er serieskaper av serien «Bortført» som nå går sin seiersgang på strømmetjenesten Netflix.

Serien som hadde premiere på TV2 i april i år, har entret Netflix og på julaften plasserte den seg på fjerde plass på listen over de mest sette seriene i verden, ifølge FlixPatrol som rangerer strømmekanalens serier og filmer.

– Det er jo ganske koselig for meg som lever av å fortelle historier at mange millioner mennesker rundt i verden valgte å sette seg ned på julaften og se serien jeg var med å lage, forteller Holm Johannesen til VG.

48-åringen er gift med komiker og skuespiller Lisa Tønne (44).

Les også: 007-kandidat hyller norsk skuespiller

Sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz (67) har Holm Johannessen utviklet serien, og på julaften ble den strømmet i 51 land, og det bare fem dager etter at den hadde premiere på Netflix.

Serien, som går under navnet «The Girl from Oslo» på engelsk, handler om 24 år gamle Pia som er på reise i Midtøsten. På vei gjennom Sinaiørkenen blir hun, sammen med to israelske venner, kidnappet av terrorister fra IS.

Hovedrolleinnehaver er skuespiller Andrea Berntzen (23), kjent fra blant annet Erik Poppes «Utøya 22.juli» og i desember har du kunnet følge henne i rollen som Marielle i julekalenderen «Nissene i bingen» på TV-Norge og Discovery pluss.

Ifølge strømmelista er «Bortført» kun slått av «Emily in Paris», «The Witcher» og «Money Heist».

Kyrre Holm Johannessen opplyser om at Netflix har vært med og finansiert prosjektet helt fra starten av.

Les også: Leah Isadora Behn har signert influenser-kontrakt: – Gøy å satse på det jeg elsker