Se den absurde videoen i vinduet under:

Det hele startet med en reklameserie for General Motors, hvor Ferrell uttrykte hvordan han skulle «komme og ta» Norge.

Det tilsynelatende tilfeldige «hatet» skyldes trolig det faktum at Norge ble det første landet i verden hvor salget av elbiler har passert salget av kjøretøy på fossilt brennstoff, ifølge The Guardian.

General Motors selv satser hardt på elbiler for tiden og varmer opp til en reklame som skal sendes i forbindelse med Super Bowl LV.

Nå svarer en norsk stjerneduo, bestående av «Game of Thrones»-skuespiller Kristoffer Hivju foran kamera og Aksel Hennie i registolen, tilbake ved hjelp av Audi.

Les også: Will Ferrell med nytt Norge-stikk

Vil stoppe anti-Norge-kampanje

I tre forskjellige reklamefilmer forsvarer nemlig Hivju Norges ære.

– Ferrells hat mot Norge er tuftet på elbilsalget vårt, og det naturlig for oss å forsvare Norge og det norske bilmarkedet. Vår egen internasjonale stjerne plassert bak rattet på Norges mest solgte bil, elektriske Audi e-tron, er kanskje det som skal til for å stoppe Ferrells anti-Norge-kampanje, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge i Harald A. Møller AS, i en pressemelding.

Hvem av reklamefilmene er morsomst? Se videoene under og stem i pollen:

Filmene skal i likhet med General Motors' sine publiseres i opptakten til den nasjonale finalen i amerikansk fotball.

– I Norge bekjemper vi hat med kjærlighet og godhet… Eller egentlig ikke, vi bekjemper hat ved å klappe til folk i ansiktet. Ikke med makreller, men med laks, sier Kristoffer Hivju i sin hilsen til Will Ferrell, hvor han på absurd vis slår seg selv med en fisk.

Les også: Will Ferrell gikk til angrep på Norge – nå smeller Olaf tilbake

Erna svarte

Hivju var derimot ikke første nordmann til å tale Ferrell midt i mot. Statsminister Erna Solberg var nemlig tidlig ute med å kreve mer fra komikeren.

I en av reklamefilmene hadde nemlig den amerikanske humorstjernen latet som han bestilte «fem millioner pizza. Ja, med ansjos, og levert helt til Norge».

- Takk Will Ferrell, jeg liker pizza. Men virkelig, ansjos? Kan vi ha ananas i stedet? Vi tar 5,4 millioner. Levert i tide til Super Bowl, skriver statsministeren ved siden av videoen hun publiserte på sin egen Twitter-profil.

Fredag hadde også det norske bilbladet Amcar kommet med sitt svar på striden, i en video med karakteren Olaf.