Den skandinaviske actionfilmen «Last Man Down», skrevet av norske Andreas Vasshaug, Daniel Stisen (38) og svenske Fansu Njie, gjør stor suksess internasjonalt.

Nylig ble nemlig rettighetene til filmen kjøpt opp av en av USAs største uavhengige distributører – Saban Films. Henry David Mendoza, Daniel Stisens europeiske agent, bekrefter den påkostede avtalen med Saban Films overfor Nettavisen.

Ifølge The Hollywood Reporter, som omtalte avtalen med Saban Films nylig, blir filmen også gjort tilgjengelig for seere i Storbritannia, Midtøsten, Korea, Polen, Japan samt Spania.

Les også: Gunhild Stordalen får hakeslepp over Solveig Kloppens overraskelsesgjest: – Nei, nei, nei

Det er Daniel Stisen selv som spiller hovedrollen i actionfilmen, og det er også han som prydet nettsiden til The Hollywood Reporter for et par uker siden. Han legger ikke skjul på at det er stor stas med internasjonal anerkjennelse.

– Jeg må innrømme at det er veldig gøy. Det betyr mye, for det er et resultat av mye arbeid over lang tid som begynner å bære frukter. Da er det veldig gøy og tilfredsstillende å se et symbol på et resultat man er stolt av, sier han til Nettavisen.

– Har alltid hatt store drømmer

Stisen, som for tiden holder til i London, har vært i bransjen i flere år, og har flere prosjekter å se tilbake på. «Last Man Down» og suksessen den har oppnådd er imidlertid høydepunktet så langt i karrieren, som han har store mål for.

– Jeg er veldig opptatt av å sette mål. For meg er dette en prosess. Man må hoppe i det, også må man ta det ett steg av gangen. Og nå har jeg tatt et såpass stort steg at det forhåpentligvis forandrer litt ting. Dette er helt klart det største jeg har gjort, det er det ingen tvil om, forteller Stisen.

Les også: Nick Cannon har fått fire barn på ett år – med tre ulike kvinner: – Det var ikke et uhell

Og i fremtiden håper 38-åringen å bli enda større.

– Jeg har alltid hatt store drømmer, og de neste årene for meg handler om å etablere meg internasjonalt som hovedskuespiller og samtidig produsere filmer. Jeg vil bli en av de beste i Europa innen det jeg driver med. Og jeg trives på begge sider, ikke bare foran kameraet, sier skuespilleren.

– Jeg er veldig ambisiøs, og har mye glede av det jeg driver med. Så fem år frem i tid ønsker jeg å være i en posisjon der jeg kan produsere og spille hovedrollen i en eller to filmer i året. Og jobbe med et team, gjerne med andre nordmenn. Så tror jeg at det er viktig å hele tiden ha glede av det man gjør.

Drømmer om stjernesamarbeid

I «Last Man Down» spiller Stisen mot blant andre den norske skuespilleren Natassia Malthe (47), samt svenske Madeleine Vall Beijner (37) og bulgarske Stan Yanevski (36).

38-åringen fra Mandal har bare gode ord å komme med om alle involverte i filmen, og kan samtidig avsløre hvem han drømmer om å spille mot en gang i fremtiden. Og det er ikke hvem som helst. Det er nemlig helten hans fra barndommen.

– Sylvester Stallone er absolutt en det hadde vært gøy å jobbe med. Han har hatt en så stor betydning i livet mitt. Jeg har sett opp til ham siden jeg var ung, så det å jobbe med ham ville vært å realisere en barnedrøm, forteller Stisen, som også drømmer om å jobbe med Arnold Schwarzenegger.

Les også: Sophie Elise bekrefter brudd med kjæresten

– Men med det sagt er det mange skuespillere som hadde vært gøy å jobbe med i fremtiden, legger han til, og nevner blant andre Tom Cruise eller Dwayne «The Rock» Johnson.

Hva gjelder kvinnelige motspillere har han en klar favoritt:

– Charlize Theron. Hun er veldig dyktig, og gjør alt fra hardbanka actionfilmer til skikkelig gode karakterdramaer, som «Monster». Også har jeg hørt at hun er veldig kul å jobbe med på sett. Hun vil jeg gjerne jobbe med, sier Stisen.