Torsdag er Ellen DeGeneres (64) og «The Ellen Show» ferdig etter 19 år og like mange sesonger på skjermen.

Opp gjennom har flere av verdens største stjerner sittet i sofaen til den berømte talkshowdronningen, og det har også vært noen nordmenn der. Nærmere bestemt sju nordmenn.

Les også: Skandalen som felte talkshow-dronningen: Nå er Ellen DeGeneres ferdig for godt

Den kanskje mest overraskende, norske gjesten var Petter Egge, som dukket opp i det kjente talkshowet i 2014. Egge studerte skuespill i Los Angeles da han gikk forbi det som så ut til å være en tryllekunstner i nød på et fortau i filmbyen.

Det var derimot ikke en tryllekunstner han møtte, men en av Ellen DeGeneres' ansatte.

– Helt satt ut

Egge ble dermed en del av «The Ellen Show»-innslaget «Cash for kindness», der DeGeneres tok tempen på hvor hjelpsomme folk kunne være. Og hjelpsomheten lønte seg.

Skuespillerstudenten stoppet opp og hjalp det han trodde var tryllekunstneren med å rydde både baller, kunstige fugler og kort, før han ble geleidet inn i studioet og fikk møte DeGeneres. Der fikk han godt betalt for hjelpsomheten sin.

Totalt fikk han 1000 dollar fra DeGeneres, noe han overfor NRK ikke la skjul på at kom godt med.

– Jeg kom hit nesten helt uten penger, og jeg har satset på at det å prøve lykken kunne gå. Jeg har bedt om et mirakel lenge, og derfor føltes det for godt til å være sant da jeg fikk penger av Ellen, sa den norske studenten til statskanalen da.

– Jeg var helt satt ut da det skjedde, og har vært helt satt ut i ettertid, la han til.

Oppdaget på YouTube

Før Egge hadde det vært tre nordmenn på «The Ellen Show», og Jarle Bernhoft (45) var først ut i 2011.

Les også: Derfor forsvant Markus Bailey fra TV-skjermen

Han ble invitert til talkshowet etter at «The Ellen Show»-produsentene hadde oppdaget ham på YouTube. Bernhoft fikk fremføre låten «C'mon talk» foran DeGeneres – som ble tydelig imponert. I en video fra TV-opptredenen kan man tydelig se 64-åringens fascinasjon, da hun slo ut med armene og utbrøt «What about that» da Bernhoft var ferdig.

Også publikum var fornøyd, og ga ham stående applaus.

Sang med DeGeneres

To år etter Bernhoft var det Ylvis-brødrene Bård (40) og Vegard (43) Ylvisåker som gjestet det populære talkshowet.

Brødrene hadde den gang gått verden rundt med landeplagen «The Fox», og det var nettopp låten som var samtaleemnet i sofaen til DeGeneres. I tillegg fremførte de berømte bergenserne låten sin sammen med talkshowverten – til stor jubel fra publikum i TV-studioet, som danset med.

Etter TV-opptredenen la ikke Ylvis-brødrene skjul på at det hadde vært en stor opplevelse:

– Det var veldig kjekt. Det var koselig og god stemning, sa Bård Ylvisåker til VG den gang, mens broren la til at det var absurd at så mange hadde fått med seg den nye låten deres.

Les også: (+) Ole Sanders jobber med verdens største kjendiser: – Jeg har ikke hjerte til å si hvor tilfeldig det er

– Da vi gikk inn i studio så tenkte vi at nå kommer vi inn uten at noen vet hvem vi er, men så synger hele publikum med. Det er en veldig absurd opplevelse, sa Vegard Ylvisåker.

Toppet hitlistene

I 2014 var det duoen Nico & Vinz, bestående av Nicolay Sereba (32) og Vincent Dery (32), som dukket opp i showet.

De var den gang aktuelle med albumet «Black Star Elephant», og gjorde stor suksess også i USA. Da hadde de bare noen måneder før briljert på Billboard-lista med hitlåten «Am I Wrong», samt sikret seg en solid tiendeplass på Hot 100-lista for samme låt. Og Ellen DeGeneres var fan.

– Jeg elsker disse guttene, og jeg elsker denne låten, sa hun etter at duoens opptreden på talkshowet.

I 2016 var det norske Kyrre Gørvell-Dahll (30), eller Kygo, som herjet på hitlistene i USA med låten «Stole the Show» og som fikk opptre på «The Ellen Show». Han hadde året før blitt den raskeste artisten til å nå én milliard avspillinger på Spotify, noe DeGeneres påpekte da hun introduserte ham.

– Vår neste gjest er den artisten i historien som raskest har nådd en milliard strømninger på Spotify. Han er her for å fremføre sin hitlåt «Stole the Show» med Parson James. Ta vel i mot Kygo, uttalte Ellen DeGeneres før han spilte låten.