De siste årene har videoer blandet med humor og viktig informasjon på TikTok blitt en suksess for politiet sine nettpatruljer. Videoene har vist seg å være svært populære, enten det er med humoristiske innslag med såkalte TikTok-danser eller nyttig opplysningsinnhold.

To år etter oppstarten har de sanket inn nesten 300.000 følgere og over tre millioner likerklikk.

Nå vekker politiet oppsikt igjen.

Les. også: Sigrids svar til poplegendene vekker oppsikt

For et par uker siden delte Sør-Vest politidistrikt en video som på kort tid har vist seg å få mye oppmerksomhet.

Videon viser tilsynelatende tre politimenn som trikser en fotball til hverandre gjennom flere ulike etasjer i bygget som til slutt blir nikket i en søppelkasse.

Se video av trikset øverst i saken!

1.8 millioner visninger

Videoen av fotball-trikset har i skrivende stund blitt sett over 1,8 millioner ganger og har over 80.000 likerklikk. I videoen hevder Nettpatruljen at det elleville trikset ble gjort på første forsøk, men Ane Øxnevad fra Nettpatruljen røper overfor Nettavisen at de brukte et par ekstra forsøk enn de det selv opplyste.

Øxnevad avslører at Sør-Vest politidistrikt hadde besøk av en gjeng politistudenter som var svært fotballinteresserte, og det var slik de kom på idéen om en triksevideo.

– Det var nok litt ironisk ment at vi klarte det på første forsøk. Jeg husker ikke antall forsøk vi brukte, men det gikk overraskende bra når vi hadde studenter med så gode fotballferdigheter, sier Øxnevad til Nettavisen.

Når ut til mange

Øxnevad forteller at det er kjempekult at den korte videosnutten er blitt sett av så mange mennesker. Hun poengterer at det viser hvor mange de potensielt kan nå med et budskap og at flere blir oppmerksom på at politiet er til stedet på nett.

Nettpatruljen Sør-Vest bestemte seg for å opprette en TikTok-bruker for å nå ut til yngre mennesker, og at det å vise en gøyal side av politiet kan senke terskelen for unge mennesker til å ta kontakt. I tillegg vil de vise at politet er tilstedet der de unge er, og at hensikten først og fremst er å nå ut med forebyggende budskap.

– Vi tenker at jo flere videoer vi legger ut jo større er sjansen for at folk vil ta kontakt med oss når de skulle trenge å snakke med politet, sier Øxnevad.

Til tross for at politiets Nettpatrulje sin video har bikket nesten to millioner visninger har dem i tillegg flere populære videosnutter som er blitt sett mange ganger, blant annet har de delt en video som har nådd over 8 millioner visninger.