Gå til sidens hovedinnhold

Nørstebø får støtte fra tidligere «Farmen»-deltakere

- Det virker nærmest korrupt, sier tidligere deltaker.

Flere tidligere «Farmen»-deltakere forteller at de ikke er overrasket over påstandene om juks i finalen av realityserien.

Det skriver VG, som har snakket med et knippe av tidligere deltakere, på torsdag.

Marius Hofsøy (26), Morten Heggdal (50), Eunike Hoksrød (40), Vidar Helseth (39), Bjørn-Erik Fatnes (23) og Geir Magne Haukås (47) er alle i tvil om hvor rettferdig «Farmen»-finalen er.

- Stygt

- Det virker nærmest korrupt. Jeg vil ikke fremstå som bitter, men får nesten gåsehud av å snakke om det. Konkurransen er ikke lenger åpen, men styrt. Det synes jeg er stygt, sier Marius Hofsøy, som ble slått ut like før finalen i 2016-utgaven av programmet, til avisen.

Han presiserer at han ikke var vitne til deltakerjuks under innspillingen, men stiller spørsmål til hvorvidt dommeravgjørelsene var rettferdige.

Spesielt sikter han til maglagingskonkurransen som førte til at han selv røk ut, mens Laila Lochert (42) tok seg til semifinalen og senere vant «Farmen» i 2016.

Hofsøy mener det er åpenbart at han gjorde en bedre innsats enn Lochert under matlagingen den gangen. Han mener også at mye var rigget fra produksjonens side underveis i innspillingen.

Mener påstandene er realistiske

Også Bjørn-Erik Fatnes, som røk ut i tvekamp mot Halvor Sveen under fjorårets utgave, mener «Farmen»-produksjonen i flere tilfeller har bestemt seg for hvem de vil ha med videre.

Sveen vant senere finalen mot Eunike Hoksrød.

Både Fatnes og Hoksrød er enige om at Sveen fikk langt flere advarsler enn Fatnes i den aktuelle tvekampen, der de to skulle holde melkespann med strake armer. Til slutt måtte Fatnes gi opp, men de tidligere deltakerne mener altså at programleder Gaute Grøtta Grav var langt strengere mot Fatnes enn mot Sveen.

- Jeg vet jo ikke hva som skjedde i år, men at produksjonen har vært inne og tuklet, er realistisk. I hvert fall føler jeg det. Hvis de hadde sendt Halvor hjem i fjor, ville de mistet ekstremt mange seere, sier Fatnes til VG.

Både presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, og daglig leder i produksjonsselskapet Strix, Jørgen Hermansen, tilbakeviser overfor VG på det sterkeste påstandene fra de tidligere deltakerne.

Beskyldte vinneren for juks

Kontroversene etter årets «Farmen»-finale startet da den tapende finalisten, Kjetil Nørstebø (28), beskyldte vinneren Tonje Frøystad Garvik (29) for å ha fått hjelp fra produksjonen under finalen.

- Det stemmer at jeg har fått bekreftet at to personer i produksjonen fikk i oppgave å trykke opp finalespørsmålene. Disse to var tett på oss hele veien, også på finaledagen. Én av dem hadde underveis opparbeidet et nært forhold til den andre finalisten, sa Nørstebø til VG før finalen ble vist på TV 2.

Nørstebø nektet også å komme på finalefesten for programmet, og beskyldningene førte til full isfront mellom ham og Frøystad Garvik - som var blitt nære venner under «Farmen»-oppholdet.

Les mer

Farmen-deltaker ut mot TV 2: - Finalejuks

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut