Nettavisen oppdaterer saken!

Torsdag åpnet Sophie Elise Isachsen (28) opp om det mye omtalte Instagram-innlegget, som ble publisert, og slettet raskt, forrige søndag.

Bildet var av influenseren selv og venninnen Nora Haukland (25), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold. Innlegget ble raskt slettet, men flere tok skjermdump og det ble siden spredt videre i sosiale medier og hyppig omtalt i tradisjonelle medier.

Bildet førte også til en klagestorm mot NRK, som gir ut en podkast der Isachsen medvirker, og Kringkastingsrådet har så langt mottatt over 3601 klager på samarbeidet.

Åpner opp i egen podkast

I sin egen podkast, «Sophie og Fetisha» på NRK, kommenterer Isachsen torsdag for første gang Instagram-bildet, som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

– Det er en elefant i rommet, alle vet at Norge har stått på hodet den siste uka. Det var ikke på grunn av krig, sult og fattigdom som man kanskje skulle tro. Ikke på grunn av ufoer, eller at jordens kjerne har skiftet rotasjonsvinkel, men det har rett og slett vært på grunn av meg, sier hun innledningsvis.

Les også: Over en tredel har svekket tillit til NRK etter Sophie Elise-saken

Influsenseren sier at det føles som om hun har blitt kastet rundt i en tørketrommel i en uke.

– Jeg vet at man lytter på denne podcasten og tenker: «Hva kommer hun til å si? Vil hun kommentere det?». Mitt svar på det er at grunnen til at jeg ikke sier noe, er ikke at jeg ikke vet hva jeg skal si, eller at jeg ikke står stødig i det jeg skal si, men bare fordi at jeg er dritsliten og det er ikke rett nå.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise Isachsen, foreløpig uten hell.

NRK la føringer

Til Nettavisen forteller Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdning, at NRK visste at Isachsen kom til å snakke om temaet i dagens podkastepisode.

– Vi vet om alt innhold vi publiserer. Sophie snakket i episoden om hvordan hun har hatt det i den siste uken, og det er en del av dette konseptet, de snakker om den siste uken, blant mye annet, sier han.

Videre sier redaksjonssjefen at det innad redaksjonen har blitt diskutert hvorvidt Isachsen og podkast-makker Fetisha Williams skulle snakke om selve hendelsen. Det kom de imidlertid frem til at hun ikke skulle, ettersom hun ikke har villet snakke om andre medier med det.

– Vi hadde et redaksjonsmøte i forkant, der Sophie konkluderte med at hun på nåværende tidspunkt ikke ønsker å snakke med andre medier om hendelsen. Vi besluttet da at hun heller ikke skulle gjøre det i podkasten, annet enn å snakke om hvordan saken har påvirket henne den siste uken. Siden saken på nåværende tidspunkt har så stor offentlig interesse, mener vi det blir galt å bruke podkasten til det som kan bli oppfattet som en ensidig fortelling, sier Lind.

– Har vært jævlig tungt

Isachsen sier at hun ikke orker eller vil kommentere Instagram-innlegget ennå, og legger til:

– Jeg føler at uansett hva jeg gjør nå, så blir det feil. Uansett hva jeg sier, så vil det virke kalkulert. At jeg ikke sitter her og gråter er feil. Hadde jeg grått, så hadde dét vært feil. Greia er at jeg synes at det har vært jævlig tungt den siste uka, men jeg synes ikke synd på meg selv.

Les også: Kongehuset avkrefter rykteflom: – Er åpenbart falskt

Videre legger hun til at flere har den oppfatning at influensere har en tanke bak «hvert trekk de gjør», men at dette ikke er tilfelle for henne. Isachsen sier at det ikke var så mye tanke bak og at det ikke er noe kynisk.

– Jeg har satt meg selv i denne situasjonen fordi det er jeg som har gjort dette her. Jeg synes ikke synd på meg selv, men dette er noe jeg bare må ta, avslutter hun med.

Blir tema i «Debatten»

Onsdag kveld varslet programlederen i «Debatten», Fredrik Solvang, at temaet skal tas opp i TV-programmet.

«I morgen tar vi Debatten! Vi trenger din hjelp! Hvem bør stå overfor kringskastingssjefen og si hva som er galt med at Sophie Elise fronter NRK?» skriver Solvang i et Instagram-innlegg publisert onsdag kveld.

Programlederen spesifiserer at han leter etter nyanserte stemmer, og ikke bare folk som synes Sophie Elise er dum eller mener NRK burde vært slik det alltid har vært.

Les også: Mener Sophie Elise blir forsøkt kansellert: – Kommer til å skamme oss

Saken har skapt enormt engasjement, og det har kommet inn stadig flere klager til Kringkastingsrådet. Onsdag ettermiddag hadde antallet klager passert 3600 klager i forbindelse med Instagram-innlegget.

Dette gjør at saken er blitt den nest-mest innklagede saken i Kringkastingsrådets historie.

Klagene kommer som følge av at NRK fortsetter samarbeidet med Isachsen, til tross for kritikk og klagestormen fra publikum som tilknytningen til influenseren har medført.