Lørdag kveld la NRK ut en video av deres tegnspråktolker i arbeid, med teksten «Har vi verdens kuleste tegnspråktolker eller?».

Og det er det mange som er enige i at de har. På bare ti timer har videoen over 20.000 visninger, og kommentarfeltet florerer av morsomme og hyggelige kommentarer.

Vinneren av Melodi Grand Prix ble forhåndsfavoritten KEiiNO, med låta «Spirit In The Sky». Nå skal gruppa representere Norge i Tel Aviv i Israel i mai.

- Jeg har drømt om det her siden jeg var bitte liten, sa Keiino-medlem Alexandra Rotan etter at resultatet ble klart.

Gruppa består av artistene Fred Buljo (30), Alexandra Rotan (22) og Tom Hugo Hermansen (39).

- Det føles helt å vilt å ta med seg joik til den største storstuen, å gjøre det her under finalen, sier Buljo til NRK etter finalen.

Hva handler vinnerlåta egentlig om?

Ifølge gruppa selv handler «Spirit In The Sky» om de kampene mange kjemper for å kunne være seg selv, det skriver TV 2.

– Budskapet er at du skal få være den du er, uansett om du er homofil eller samisk. Låten handler om de kampene som for eksempel vi i KEiiNO har kjempet og fortsatt kjemper, sier samiske Fred Buljo til TV 2 i forkant av MGP-finalen.​​

Teksten til låta er på engelsk, men den inneholder også en samisk strofe som lyder følgende: «Čajet dan čuovgga». På norsk oversettes de til «Vis meg lyset», ifølge TV 2.

Dramatikk

Det ble også dramatikk under finalen i Oslo spektrum. Erlend Bratland ble nemlig først skadet i hånden under generalprøven da pyroteknikken feilet, og under hans opptreden under selve showet feilet pyroteknikken igjen. Bratland måtte synge på nytt etter hendelsen.

Det fikk Bratlands manager Erland Bakke til å rase.

- Dette er ikke mindre enn veldig svakt fra NRK. Det skal ikke være mulig å garantere for at samme feil ikke vil skje igjen, så er det akkurat det som skjer. Dette er svært uheldig for Erlend. Hva mer er det NRK skal dra han igjennom av ild og vann for at han skal få muligheten til å konkurrere på like vilkår, skrev Bakke i en SMS til TV 2.

NRK ønsket ikke å kommentere managerens kritikk, ifølge TV 2.

Erlend Bratland er tidligere kjent fra programmet «Norske Talenter» i 2008. Da vant han finalen med låta «Lost» av Anouk. Hans manager Erland Bakke er kjent som Ørjan Burøes tidligere manager. Samarbeidet mellom komikeren og Bakke ble avsluttet i februar.

MGP-finalen fikk også en politisk undertone etter at Palestinakomiteen utdelte løpesedler under finalen. De mener Eurovision-arrangementet blir brukt av Israel i et forsøk på å ta oppmerksomheten bort fra forbrytelser mot palestinerne.