*Nettavisen* Livsstil.

NY Maraton: Almaas knuste egne forventninger

- Det var elleville tilskuere som jubler og heier stort sett gjennom hele løypa, sier Jon Almaas etter at han søndag kveld norsk tid kom i mål på New York Maraton.

- Det var elleville tilskuere som jubler og heier stort sett gjennom hele løypa, sier Jon Almaas etter at han søndag kveld norsk tid kom i mål på New York Maraton. Foto: Privat

- Alt de sier om New York Maraton er riktig. Dette var helt rått.

04.11.19 07:17

NEW YORK (Nettavisen): - Det var elleville tilskuere som jubler og heier stort sett gjennom hele løypa, sier Jon Almaas etter at han søndag kveld norsk tid kom i mål på New York Maraton.

TV-programlederen var en av 382 nordmenn som løp New York City Maraton på søndag. Her kan du se liste over norske deltakere

Her kan du søke på navn, nummer og årets resultater under NY Maraton 2019.

Almaas, som deltok i sitt første maraton, er ekstremt imponert etter opplevelsen.

- Dette kan amerikanerne. Alle frivillige gir deg «high fives» og sier «good job» hele tiden. Det var knallvær, kroppen fungerte utmerket, og jeg var bare på do og tissa en gang. Ikke noe magetrøbbel, sier Almaas, som tidligere har opplyst til Nettavisen at han under Norseman måtte gjøre fra seg fem ganger på 20 kilometer.

Les: Jon Almaas på eksklusiv NY-Maraton-liste: - Jeg vet det blir vondt

Klikk på bildet for å forstørre. Her er Jon Almaas med det synlige beviset på at han har gjennomført NY Maraton.

Her er Jon Almaas med det synlige beviset på at han har gjennomført NY Maraton. Foto: Jon Almaas

Almaas sier han kom godt i gang på søndag.

- Jeg startet i et optimistisk 5:00 min/km tempo, og fikk litt kjenning rundt 20-30 km. Det var den lengste mila. I Harlem fikk jeg kaffe og Cola av Helle i Aktiv mot Kreft. Da fikk jeg en boost, og økte tempo nedover 5. avenue. I Central park siste kilometerne fikk jeg ekstremt stive hofter. Der var det nesten stopp, sier han.

- I tillegg er det litt frustrerende å ikke vite eksakt hvor målgangen er. Men jeg hadde krefter til en liten sluttspurt. Alt i alt strålende fornøyd med 3:48, sier Almaas som på forhånd hadde håpet å komme seg inn under fire timer.

- Jeg kan ikke forvente mer med de forberedelsene jeg har hatt. I tillegg fikk jeg en lekker blå ponsjo, som skal komme godt med når kulda setter inn hjemme i Norge. Dette var knall! sier Almaas til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre. - Alt de sier om New York Maraton er riktig. Dette var helt rått, sier Jon Almaas, som også er svært fornøyd med å få en blå poncho med seg hjem fra New York.

- Alt de sier om New York Maraton er riktig. Dette var helt rått, sier Jon Almaas, som også er svært fornøyd med å få en blå poncho med seg hjem fra New York. Foto: Jon Almaas

Joyciline Jepkosgei fra Kenya vant kvinneklassen på den uoffisielle tiden 2 timer 22 minutter og 38 sekunder, mens Geoffrey Kamworo, også han fra Kenya, vant herreklassen på tiden 2 timer, 8 minutter og 13 sekunder.

Her kan du se liste over norske deltakere

Her kan du søke på navn, nummer og årets resultater under NY Maraton 2019.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag