En hel verden ble vitne til da skuespiller Amber Heard (36) kjempet mot sin tidligere ektemann, Johnny Depp (59), i rettssaken som fikk internasjonal oppmerksomhet tidligere i år. Hun ble til slutt dømt for å ha ærekrenket eksmannen sin.

Før dommen falt ble rettssaken direktesendt over flere uker, og siden publikum fikk muligheten til å følge med på hvert sekund ble Heards oppførsel stadig et hett tema på internett.

Mens flere tok Depps parti ble Heard «trollet» på nett. Hun fikk spesielt gjennomgå på Twitter, og emneknaggene som omhandlet henne ville ingen ende ta.

Nå mener en fersk rapport at Amber Heard har blitt mobbet på det groveste på sosiale medier.

Rystende «troll»-funn

Firmaet Bot Sentinel, som blant annet jobber med å bekjempe målrettet trakassering på nett, har siden 2020 studert aktiviteten rundt Heard på internett. Under rettssaken fulgte de spesielt nøye med på trafikken på sosiale medier.

Les også: Hackere brukte Google til bæsje-spøk mot Amber Heard

Nå har funnene blitt publisert i rapporten «Hvordan organiserte angrep på Amber Heard og andre kvinner spres på Twitter». Funnene som kom frem på mandag har rystet sosiale medier-firmaet.

Blant annet oppdaget de 627 Twitter-kontoer som var dedikert til å kun spre negativitet om Heard og andre kvinner som støttet henne.

Ifølge Bot Sentinel er angrepene mot skuespillerinnen en av de verste tilfellene de har sett.

«Det vi observerte var et av de verste tilfellene av nettmobbing av en gruppe Twitter-kontoer som vi noen gang har sett», skriver de i rapporten.

Ifølge Forbes fikk Twitter en kopi av rapporten i forkant av publiseringen. Bot Sentinel mener den populære sosiale medier-plattformen ikke gjorde alt i deres makt for å stanse den målrettede trakasseringen mot Heard, og mener Twitter burde tatt tydlige grep.

Twitter har foreløpig ikke kommentert innholdet til den ferske rapporten.

I tillegg avdekket de over 14.000 tweets som ble brukt med tagger som blant annet #AmberHeardIsAnAbuser og #AmberHeardIsALiar. De ble hyppig brukt denne våren da rettssaken var på «alles» lepper.

Les også: Reality-TV med Depp og Heard: Festlig underholdning eller tragedie fra virkeligheten?

Navnet til 36-åringen ble også misbrukt av hetsere som gikk hardt til verks med kallenavnet «Amber Turd». Årsaken bak navnet kom etter at Depp anklaget ekskona for å ha plantet avføring i senga hans.

Men det stoppet ikke der - for i Googles søkefelt ble Heards navn automatisk endret til «Amber Turd» mens rettssaken pågikk. Man kunne også finne det midlertidige navnet på IMDB, som er internetts største filmside.

Blir fortsatt hetset

Bot Sentinel har som nevnt gjort et dypdykk og avdekket en mengde urovekkende detaljer. For det var ikke bare Heard som var målet på Twitter, kvinner som støttet 36-åringen havnet også fort i søkelyset til internett-trollene.

De som viste sin støtte offentlig ble i likhet med skuespilleren møtt med nådeløse angrep og ofte av en truende natur. Selv etter rettssaken var avsluttet fortsatte de «giftige» tweetene.

I midten av juni gjorde Heard sitt første store intervju etter at hun ble dømt for ærekrenkelse i retten i Virginia. Etter at hun stilte opp på «Today Show» på NBC ble hun på nytt hetset, og denne gangen ble hun sammenlignet med Pinocchio.

Les også: Heard vs Depp: Når feminisme blir viktigere enn sannheten

Etter at Depps seier ble et faktum var det ingen tvil om at Heard var sønderknust. Hun er nå dømt til å betale eksmannen 15 millioner dollar.

Depps opprinnelige krav i retten var på 50 millioner dollar. Heard vant også delvis frem i sitt motsøksmål, og ble tilkjent to millioner dollar av Depp - også det for ærekrenkelser. Heards krav var på 100 millioner dollar.