Mandag formiddag rigget produksjonsselskapet bak Viaplay-serien «Okkupert» opp til innspilling midt i Karl Johans gate i Oslo. Med over 100 mennesker på settet, var det ikke tvil om at serien har høye ambisjoner om hva den siste sesongen skal tilby seerne.

Her til lands har imidlertid serien fått en laber tilbakemelding blant både filmanmeldere og seere i løpet av sine tidligere to sesonger. «Fremdeles ikke særlig Max Manus», skrev VG om den andre sesongen, og trillet en treer på terningen. Det samme gjorde Dagbladet: «Dessverre er ideen seriøst slapt forløst og minner tidvis om en filmatisert særoppgave fra en harm student og miljøaktivist», skrev avisen.

I utlandet derimot har serien blitt tatt i mot med storm, noe både Henrik Mestad og Ane Dahl Torp, som begge har sentrale roller i serien, har fått merke på kroppen.

- Det er vel det utenlandske publikumet vi forsøker å nå med den siste sesongen, sier Mestad til Nettavisen blant annet.

Se hele intervjuet med Ane Dahl Torp og Henrik Mestad øverst i saken!

Ifølge Mestad vil serien nå rundt 70 land før den vil bli vist i Norge. Når den siste og tredje sesongen er ventet, er foreløpig ikke kjent. Ifølge Viaplay vil den trolig være klar til slutten av året.

Se også: Derfor tar hun sosiale medier-kampen: - Jeg engasjerte meg etter en mislykket opptreden i et foreldremøte