Tom Cruise (59) skapte overskrifter da han lørdag dukket opp på en baseballkamp mellom San Francisco Giants og Los Angeles Dodgers i førsnevnte by. Med seg hadde nemlig «Mission Impossible»-stjernen sønnen, Connor Cruise (26), som sjelden er å se sammen med faren eller i offentligheten.

26-åringen, som er sønnen til Cruise og ekskona Nicole Kidman (54), har nemlig valgt et langt mer anonymt liv enn sine berømte foreldre, og er relativt fraværende både i sosiale medier og i rampelyset. Derfor var det mange som jublet da de fikk et glimt av ham på baseballkamp med faren.

Les også: Fansen i harnisk etter intimt spørsmål til Adele

Men det er ikke bare det noe uventede far og sønn-øyeblikket som har fått oppmerksomhet i kjendispressen de siste dagene. Fansen har nemlig hengt seg opp i noe helt annet, og i sosiale medier snakkes det om ansiktet til Cruise.

– Hva har han gjort?

Flere brukere i sosiale medier mener nemlig skuespilleren er nærmest ugjenkjennelig på bildene fra kampen.

Der er det blant annet flere som lurer om det er noen helt andre enn den egentlige Tom Cruise som dukket opp på kampen. Enkelte tror også han har gjort kosmetiske inngrep.

«Er det bare jeg som tenker at dette ikke er Tom Cruise, men bare en tilfeldig fyr som likner?» skriver en.

«Jeg kommer til å bruke resten av kvelden og hele morgendagen på å lure på om en eller annen fyr overbeviste Giants om at han var Tom Cruise», skriver en annen.

«Hva har Tom Cruise gjort med ansiktet sitt?» skriver en.

«Ser ut til at Tom Cruise har gjort noen inngrep i ansiktet», skriver en fjerde.

Selv har ikke Cruise kommentert kommentarene fra fansen.

«Deepfake» gikk viralt

Ansiktet til Cruise har vært hyppig diskutert de siste dagene, men ikke bare etter baseballkampen.

Før helgen gikk nemlig et klipp av det som tilsynelatende var Tom Cruise som spilte gitar og sang viralt, etter at sangstjernen Justin Bieber (27) delte det videre på sin egen profil via Instagrams historiefunksjon. Det eneste problemet var at det ikke var den ekte Cruise som medvirket i videoen.

Les også: Sophie Elise Isachsen boikotter Vixen

Saken ble blant annet omtalt av kjendisnettstedet TMZ.

Videoen stammet fra TikTok-brukeren «deeptomcruise», der «deepfake»-videoer deles med ansiktet til «Top Gun»-stjernen. Såkalte «Deepfakes» er syntetiske medier der man utnytter kraftige teknikker fra maskinlæring og kunstig intelligens for å manipulere visuelt innhold. På denne måten kan man blant annet erstatte et ansikt med et annet ansikt.

Lurte Bieber trill rundt

Justin Bieber fikk på sin side ikke med seg at videoen han delte videre på sin egen Instagram var en «deepfake», og var tydelig imponert over gitarferdighetene til «Tom Cruise». I innlegget sitt skrev «Baby»-sangeren blant annet følgende:

«Tom Cruise, jeg er imponert over gitarferdighetene dine».

Les også: Kim Kardashian gjorde narr av eksmannen fra scenen: – Skilte meg fra ham av én grunn

Videre fulgte sangstjernen opp med en video der han spilte en coverversjon av sangen til Cruise, før han først to timer senere skjønte at han hadde blitt lurt trill rundt av «Cruise».

«Er det virkelig ikke Tom Cruise? Lol. Vel, fortsatt morsomt», skrev Bieber i et påfølgende innlegg da.

Miles Fisher, mannen bak TikTok-profilen, har delt både Biebers coverversjon og sin egen Cruise-video på Instagram: