Nye Chevrolet Corvette C8 snur en legende på hodet

USAs eneste skikkelige sportsbil tar en helt ny vending.

Chevrolet Corvette har i mange år stått frem som USAs mest kjente sportsbil - og spesielt er noen av modellene fra 60-og 70-tallet virkelige ikoner i bilverdenen.

Å kalle Corvette for en legendarisk modell er ikke å ta i. Og i de siste par generasjonene har bilen også vært genuint interessant å kjøre.

Motoren flyttes langt bakover

Når den 8. generasjonen av Corvette dukker opp senere i år - nærmere bestemt 18. juli - kommer derimot ikke ting til å være slik vi har blitt vant med.

GM-sjef Mary Betta lot det ikke være noen tvil om hva som dukker opp 18. juli da han kjørte gjennom New York i en kamuflert bil: En ny generasjon Corvette - denne gangen med motoren bak fører.

Alle modeller produsert siden 1953 og frem til i dag har hatt én ting til felles: En stor motor foran føreren - fortrinnsvis en V8-er - og kreftene ut på bakhjulene.

Nå er det derimot bekreftet - ved at GM-sjef Mary Betta selv kjørte en utgave gjennom New York - at en av bilverdenenes største bilikoner snur ting på hodet: Corvette går fra å være en tradisjonell sportsbil med motoren foran, til å bli en midtmotors superbil.

Chevroelt tester ut nye Corvette C8. Bilen får en helt ny profil når motoren flyttes.

Bilentusiaster vil trolig innvende at de fleste Corvette-modeller formelt har vært en midt-motors sportsbil, fordi motoren er plassert bak forakslingen. Det er likevel et stort skritt å flytte motoren bak føreren.

Det å flytte motoren bak fører gjør også at designet på bilen endres totalt. Corvette er kjent for sine lange, flotte frontpartier. Dette blir nå noe som tilhører fortiden.

Chevrolet announces the next generation Corvette will debut 07.18.19. A camouflaged next generation Corvette travels down 7th Avenue near Times Square Thursday, April 11, 2019 in New York, New York. (Photo by Todd Plitt for Chevrolet)

Heftige motorer - og kanskje hybrid

Nøyaktig hva som vil befinne seg under panseret er uklart, men det blir etter alle solemerker flere varianter. Innstegsmodellene vil bli en 500-hestekrefters selvpusende 6,2-liters V8-motor.

Heftigere utgaver med turbo - og potensielt firehjulsdrevet hybrid - skal også ligge i planene. Det ryktes at hybrid-utgaven kan passere 1000 hestekrefter. Det setter den i så fall i konkurranse med biler som LaFerrari og McLaren P1.

Dagens topputgave av Corvette - ZR1 - har en kompressorladet V8-motor på 755 hestekrefter.

Chevrolet announces the next generation Corvette will debut 07.18.19. A camouflaged next generation Corvette travels down 7th Avenue near Times Square Thursday, April 11, 2019 in New York, New York. (Photo by Jennifer Altman for Chevrolet)

Skal ha vært nær lansering tidligere

Ryktene har i flere tiår gått om at Chevrolet ønsket å gjøre denne endringen, og selskapet skal ha vært et stykke på vei med utviklingen da finanskrisen slo inn med full kraft i 2008. Chevrolet-eier GM var et av selskapene som ble hardest rammet av dette, og måtte i den forbindelse legge alle disse planene på hyllen for å spare penger.

Et tiår senere er derimot planen i boks. Dermed går de rett i strupen på europeiske selskaper som Porsche, Ferrari, Audi og McLaren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.