Chevrolet Corvette har i mange år stått frem som USAs mest kjente sportsbil - og spesielt er noen av modellene fra 60-og 70-tallet virkelige ikoner i bilverdenen.
Å kalle Corvette for en legendarisk modell er ikke å ta i. Og i de siste par generasjonene har bilen også vært genuint interessant å kjøre.
Motoren flyttes langt bakover
Når den 8. generasjonen av Corvette dukker opp senere i år - nærmere bestemt 18. juli - kommer derimot ikke ting til å være slik vi har blitt vant med.
Alle modeller produsert siden 1953 og frem til i dag har hatt én ting til felles: En stor motor foran føreren - fortrinnsvis en V8-er - og kreftene ut på bakhjulene.
Nå er det derimot bekreftet - ved at GM-sjef Mary Betta selv kjørte en utgave gjennom New York - at en av bilverdenenes største bilikoner snur ting på hodet: Corvette går fra å være en tradisjonell sportsbil med motoren foran, til å bli en midtmotors superbil.
Bilentusiaster vil trolig innvende at de fleste Corvette-modeller formelt har vært en midt-motors sportsbil, fordi motoren er plassert bak forakslingen. Det er likevel et stort skritt å flytte motoren bak føreren.
Det å flytte motoren bak fører gjør også at designet på bilen endres totalt. Corvette er kjent for sine lange, flotte frontpartier. Dette blir nå noe som tilhører fortiden.
Heftige motorer - og kanskje hybrid
Nøyaktig hva som vil befinne seg under panseret er uklart, men det blir etter alle solemerker flere varianter. Innstegsmodellene vil bli en 500-hestekrefters selvpusende 6,2-liters V8-motor.
Heftigere utgaver med turbo - og potensielt firehjulsdrevet hybrid - skal også ligge i planene. Det ryktes at hybrid-utgaven kan passere 1000 hestekrefter. Det setter den i så fall i konkurranse med biler som LaFerrari og McLaren P1.
Dagens topputgave av Corvette - ZR1 - har en kompressorladet V8-motor på 755 hestekrefter.
Skal ha vært nær lansering tidligere
Ryktene har i flere tiår gått om at Chevrolet ønsket å gjøre denne endringen, og selskapet skal ha vært et stykke på vei med utviklingen da finanskrisen slo inn med full kraft i 2008. Chevrolet-eier GM var et av selskapene som ble hardest rammet av dette, og måtte i den forbindelse legge alle disse planene på hyllen for å spare penger.
Et tiår senere er derimot planen i boks. Dermed går de rett i strupen på europeiske selskaper som Porsche, Ferrari, Audi og McLaren.