Romerikes Blad har fått innsyn i dokumenter som viser en søknad produksjonsselskapet Truenorth Norway har sendt til Arbeidstilsynet på vegne av B25 Limited. Dokumentene bekrefter at deler av den 25. James Bond-filmen skal spilles inn på Romerike.

Nettavisen har tidligere omtalt ryktene om at den nye Bond-filmen skal spille inn noen scener i Nittedal. Nå ser det altså ut som at dette faktisk skjer.

Opptaket vil finne sted fra 25. til 31. mars 2019, skriver Per Henry Borch, linjeprodusent i Truenorth Norway AS i søknaden, ifølge RB.

Beskriver filmscener ved Langvann

Nettavisen kjenner til at hytteeiere i området har fått melding om at veien inn til filmcampen ved Langvann blir stengt ei uke i mars, muligens i mars/april.

I dokumentene kommer også én av filmscenene som skal spilles inn, og den har fått navnet «jente løper på snø og islagt vann», ifølge RB. Slik beskrives scenen:

«A child shoots an intruder. She is chased by a 2nd intruder and runs onto a frozen lake.»

At filminnspillingen skal skje ved Langvann i Nittedal, mener RB å ha avslørt ved at dokumentene sendt til Arbeidstilsynet viser et vedlagt kartutsnitt som er identisk med et satelittbilde av området ved Langvann.

Kan ikke bekrefte filminnspillingen

I søknadene RB har fått tilgang til, går navnet B25 Limited igjen flere ganger i dokumenten. James Bonds 007-logo kommer også fram på flere av sidene.

– Den søknaden kjenner jeg ikke til. Dette må jeg undersøke med de på kontoret og komme tilbake til deg, sier Per Henry Borch til Romerikes Blad mandag kveld, til tross for at søknaden avsluttes med «mvh Per Henry Borch, Line Producer, Truenorth Norway AS».