Hverdagen har truffet med full styrke, og på kjøkkenet er jeg i gang med å finne nye, gode hverdagsmiddager til bloggen – og ikke minst til oss selv.

I utgangspunktet skulle man bare bodd i en stor grønnsakshage, og laget pastaretter av det som til enhver tid var i sesong. En klunk rødvin i ny og ne, og livet hadde vært enkelt og deilig. Pluss at man kunne sett frem til middagen hver eneste dag!

Vel, kanskje ikke – men kremet pasta med tomat er i hvert fall en enkel og deilig måte å spise pasta på. Denne middagen er rask, billig og veldig, veldig god.

Men det er andre retter som også er raske, kjøttfrie og gode. En god del supper, for eksempel.


Denne mettende og sunne linse- og kikertsuppa kan du lage på 15-20 minutter, og den er full av deilige smaker.

Det kan fort bli en hverdagsfavoritt!

Hele ukemenyen med handleliste finner du her.

Omelett er også super hverdagsmat, særlig når den lages slik som dette. Løk, purre, tomat og erter legges lagvis i en ildfast form, og får en eggeblanding over seg og litt ost på toppen.

Etter 20 minutter kan du servere en smakfull omelett, gjerne med grove rundstykker ved siden av.

Vil du gjerne plusse på med litt kjøtt?

Kylling er en råvare som er utrolig anvendelig, og som også kan være utrolig kjedelig. Særlig den tørre varianten.

Men følger du denne oppskriften for en garantert saftig kyllingfilet, og lager et godt tilbehør – som f.eks. denne quinoaen med avokado- og yoghurtdressing – så er kylling et festmåltid!

Så er det plutselig helg igjen. På fredag skal det være litt fysemat, hvert fall her hos oss. Og etter hvert som barna har blitt større er vi blitt en klassisk taco-familie. Vi rigger oss til foran TVen på fredagskvelden med skåler fylt av kjøttdeig, ost, grønnsaker og sauser. Det er veldig koselig, og vi får en fin familiekveld sammen. Det blir ikke taco hver fredag, men i hvert fall en fredag i måneden.

Jeg lager salsa og guacamole selv, og det synes jeg hever måltidet flere hakk. Selv om jeg tipper at 6- og 8-åringen ikke kunne brydd seg mindre. Det er nok mest for oss voksne.

Men en kollega tipset meg om denne krabbetacoen, så nå er det stadig noen nye skåler blant de gamle. Krabbekjøtt (fra fylte skjell), reddik og den nydelig chilisausen sriracha finner veien mellom maiskorn og agurkbiter.

Og altså – smattingen fra sofaen kunne du sikkert høre helt til nabobyen Arendal. Du verden så godt det er!

Her finner du hele menyen med handleliste.