Skuespiller Channing Tatum (41) har gjort stor suksess i filmer som «21 Jump Street» og «Magic Mike» de senere årene, og denne måneden er han aktuell med sin første egenregisserte spillefilm, «Dog» – som han har laget sammen med Reid Carolin (40).

Dette er imidlertid ikke deres første samarbeid. I et intervju med Variety forteller nemlig den filmaktuelle duoen at de ved en tidligere anledning brukte flere år på å skape en solo-film basert på «Gambit», en tidligere karakter fra «X-Men»-universet.

Det var ingen ringere enn 41-åringen selv som skulle fylle karakterens sko, men grunnet Disneys oppkjøp av Fox Entertainments underholdnings-innhold i 2017 ble spillefilmen lagt på is for godt.

Les også: Disney kjøper Twenty-First Century Fox

– Var så traumatisert

Carolin forteller at Disney følte de måtte reetablere «X-Men» fra bunnen av, noe som førte til at «Gambit» – som duoen hadde forberedt i fire år – aldri fikk se dagens lys. Tatum ble knust av Disneys avgjørelse, da han dermed ikke fikk muligheten til å spille karakteren han var så begeistret over.

– Jeg var så traumatisert da «Gambit» ikke ble noe av. Jeg ikke klarte å se noen av «The Avengers»-filmene, sier skuespilleren, som før dette hadde en stor kjærlighet for Marvel-universet.

– Jeg skrudde av Marvel-maskinen i meg, og jeg har ikke klart å se noen av filmene i etterkant. Jeg elsket den karakteren. Det ble for trist, det var som å miste en venn fordi jeg var så klar for å spille ham, legger han fortvilet til.

Villig til å ofre alt

Regissør-duoen hadde som nevnt jobbet med filmen i fire år og gått så langt som å spørre Twentieth Century Studios om de kunne få lov til å regissere filmen selv.

– Studioet ville egentlig bare ha alle andre enn oss, hovedsakelig fordi vi ikke hadde regissert noe før, forteller skuespilleren til Variety.

Tatum var imidlertid villig til å droppe regissør-planene for å ikke gå glipp av muligheten til å spille hovedrollen. 41-åringen elsket nemlig filmmanuset så mye at han var villig til å ofre alt for rollen.

Les også: Reagerer på TV 2-gjenbruk: – Skaper en kjendis og utnytter det kommersielt

Sto klare med startskuddet

Filmatiseringen av «Gambit» skulle etterlikne den komiske tonen i Marvel-filmene «Deadpool», og skulle ifølge Carolin være en romantisk komedie blandet med superheltfilm-effekter. Carolin understreker overfor Variety hvor nære han og Tatum var på å starte innspillingen.

I intervjuet forteller han nemlig at de hadde satt hele rollebesetningen, åpnet et produksjonslokale og var på vei til å starte innspillingen i New Orleans.

Så ble prosjektet lagt på is for godt.

Les også: Tom Holland om fremtiden som «Spider-Man»: – Kanskje hvis jeg trenger pengene

Men til tross for at «Gambit» ikke kom seg på filmlerretet, fikk karakteren en opptreden i «X-Men Origins: Wolverine» i 2009. Da fikk Tatum øynene opp for karakterens kule faktor i helhet av hans personlighet og fasjonable utseende.

– De ville beskrevet han som flamboyant. Han var bare den kuleste karakteren som kunne eie alt, sier skuespilleren.